Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

O Steve Jobs είναι το πρόσωπο της χρονιάς για τους Financial Times


Στον ισχυρό άνδρα της Apple απονέμει φέτος τον τίτλο του «προσώπου της χρονιάς» η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times. Όταν ο..... Steve Jobs παρουσίασε την ταμπλέτα iPad τον Ιανουάριο στο Σαν Φρανσίσκο, «σφράγισε με την παρουσία του την πιο αξιοθαύμαστη επιστροφή στη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία», γράφουν οι συντάκτες του άρθρου. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι περισσότερα από τα 2/3 των πωλήσεων της Apple προκύπτουν από προϊόντα που δεν υπήρχαν 8 χρόνια πριν…

Το άρθρο αναφέρεται και στην απουσία του Jobs από τα ηνία της Apple για το μεγαλύτερο μέρος του 2009, λόγω αδιευκρίνιστου προβλήματος υγείας που οδήγησε σε μεταμόσχευση ήπατος. Όμως μετά την επιστροφή του στην εταιρεία το Σεπτέμβριο του 2009, οι φήμες οργίασαν για τη νέα συσκευή που είχε στα σκαριά. «Ένας υπολογιστής αφής χωρίς πληκτρολόγιο, θα μπορούσε να επισκιάσει ακόμα και την απήχηση του iPod, που παρουσιάστηκε το 2001, και του iPhone, το 2007».

Χάρη και στη μεγάλη επιτυχία του iPad, η Apple ξεπέρασε τη Microsoft σε οικονομικά μεγέθη και έγινε το Μάιο του 2010 η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία. Οι Financial Times αναφέρονται και στο χάρισμα του Jobs να συνεπαίρνει το κοινό στις παρουσιάσεις του. Μία ικανότητα που έχει μείνει πλέον γνωστή ως το «πεδίο παραμόρφωσης της πραγματικότητας», που δημιουργεί γύρω του ο επιχειρηματίας.

Το άρθρο επισημαίνει πάντως ότι οι επιχειρηματικές τακτικές του Jobs και της εταιρείας του φαίνεται να έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και να στοχεύουν πλέον στις μάζες. «Η λέξη συμβιβασμός ακούγεται υπερβολική, ωστόσο μια νέα αίσθηση σκοπιμότητας αντανακλά τη θέση της Apple στον κόσμο. Τα iPad πωλούνται σήμερα σε καταστήματα μαζικών πωλήσεων, έναν ολόκληρο κόσμο μακριά από το ανεβασμένο στιλ των μαγαζιών της ίδιας της Apple».

Μεταξύ των διασημοτήτων που έχουν λάβει κατά το παρελθόν το χρίσμα από τους Financial Times είναι ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Barack Obama και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet.
πηγη:e-radio.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

samsung galaxy s3 is the latest
version of Android, a whopping 4. Samsung, the New
York Times, is reporting, is set to offer for sale the Samsung Galaxy
S IV which will offer automatic scrolling by monitoring
eye movements. _To present to three other people to join in the support.

Ανώνυμος είπε...

The apple tv is much cheaper now, at only $99, a far
cry from what it used to sell for back in 2007 when it
was more than $200. s time to prop up the bottom of
the Apple - TV and expose all of its internals. You can edit and set for conversion here,
such as file and title name, bit rate, frame rate, file size, frame resolution, aspect ratio, volume, and so on.

Ανώνυμος είπε...

Third, let's say you are not satisfied with the camera that you purchased and you decide to change. The Power - Shot SD890 IS Digital Camera is on the cutting edge of Canon technology, being the only of its class to offer a full 5x digital zoom. re photographing flowers, a captivating sunset, or your friends at the park, you can be confident that you.

Here is my web site canon 6d

Ανώνυμος είπε...

The reason is - video-on-demand market is the only model that works on
subscriptions. Loading time from screen to screen can vary and at times
seems like it may take longer than usual but overall performance
is great. The stations that I get over the aerial
all have their own icon in the menu.

Feel free to visit my web site ... roku reviews

Ανώνυμος είπε...

It can help you in your business life, school, or personal life.
He attributed the success of the thermostat to its functionality and effective usage.
Look for bargains, when buying expensive things that you
need.

my webpage: nest thermostat