Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ανακάλυψε εξωγήινη ζωή η NASA;

Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει οι αποψινές ανακοινώσεις της NASA (21.00 ώρα Ελλάδος), η οποία έχει προαναγγείλει μία σημαντική ανακάλυψη που αφορά στο πεδίο της αστροβιολογίας.
Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε ένα...... καταιγισμό φημών ότι θα ανακοινωθεί η ανακάλυψη κάποιας εξωγήινης μορφής ζωής σε άλλο ουράνιο σώμα.

Ειδικότερα, η NASA αναμένεται να αναφερθεί σε ένα βαρυσήμαντο άρθρο που πρόκειται να δημοσιευτεί στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Science».

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου θεωρείται πιθανό ότι θα ανακοινωθεί η ανακάλυψη βακτηρίου είτε στον δικό μας πλανήτη, είτε σε δορυφόρο του Κρόνου, το οποίο μπορεί να ζει σε ένα περιβάλλον άκρως τοξικό, εχθρικό για τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Τέτοια βακτήρια έχουν βρεθεί στο βυθό μιας λίμνης, στο εθνικό πάρκο Γιοσεμάιτ της Καλιφόρνιας, η οποία είναι πλούσια σε αρσενικό, ένα δηλητήριο για τους συνήθεις ζωντανούς οργανισμούς. Με κάποιο όμως τρόπο, αυτός ο μικροοργανισμός χρησιμοποιεί το αρσενικό για να ζει.

Σύμφωνα με τον δρ. Λιούις Ντάρντελ του Κέντρου Πλανητικών Επιστημών του Λονδίνου, «αν αυτοί οι οργανισμοί χρησιμοποιούν αρσενικό στον μεταβολισμό τους, αυτό δείχνει ότι υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής πέρα από αυτές που ξέρουμε. Είναι εξωγήινοι, αλλά εξωγήινοι που μοιράζονται το ίδιο σπίτι με μας».

Πρωτοπόρος και κατ' εξοχήν υπέρμαχος αυτής της άποψης ότι υπάρχει "εξωγήινη" ζωή στη Γη είναι ο κοσμολόγος Πολ Ντέηβις (πολλά βιβλία του έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά), καθηγητής του πανεπιστημίου της Αριζόνα, ο οποίος, όχι μόνο, εδώ και χρόνια, επιμένει ότι άλλες «εξωτικές» μορφές ζωής, με «εξωγήινη» βιοχημεία, ζουν κάτω από την μύτη μας, αλλά μάλιστα έχει οριστεί υπεύθυνος μιας διεθνούς επιτροπής για την υποδοχή των (πραγματικών) εξωγήινων, αν ποτέ εμφανιστούν στη Γη!
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: