Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πρώτη η Microsoft σε τεχνολογικές καινοτομίες, ακολουθούν η Apple και η Google

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheStreet, η Microsoft παίρνει τα σκήπτρα της πρωτιάς από την Apple, στον τομέα των τεχνολογικών εφευρέσεων για το 2010. Στην κατάκτηση της #1 θέσης συνετέλεσαν το Xbox 360 Slim, η αναβάθμιση του Xbox Live, καθώς και η κυκλοφορία του Kinect.
Αφού ξεπεράστηκαν τα πρώτα προβλήματα στο hardware του Xbox 360 Slim τα οποία κόστισαν αρκετά εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία, η κονσόλα απογείωσε της πωλήσεις της, ειδικά με την κυκλοφορία του Kinect, το οποίο αντικαθιστά το παραδοσιακό τηλεχειριστήριο με την αναγνώριση κινήσεων του σώματος. Όσον αφορά το Xbox Live, η Microsoft ανακοίνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο 23 εκατομμύρια μέλη, και εμπλουτίζει το περιεχόμενο των Gold συνδρομών με τις υπηρεσίες ζωντανής μετάδοσης αθλητικών αγώνων του ESPN. Επίσης, η εταιρεία ανακοινώνει την ενσωμάτωση της υπηρεσίας στα κινητά που τρέχουν το λογισμικό Windows Phone 7. Να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά οι υπηρεσίες του Xbox Live είναι διαθέσιμες και στην Ελλάδα.

Τη δεύτερη θέση στη λίστα του TheStreet, καταλαμβάνει η Apple με το πολυσυζητημένο iPhone 4. Οι ριζικές αλλαγές στα χαρακτηριστικά του σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο 3G S, ο έντονος σχολιασμός που προκλήθηκε μήνες πριν την ανακοίνωση της συσκευής λόγω διαρροής του πρωτοτύπου, αλλά καιτα προβλήματα που σχετίζονται με την κεραία της συσκευής προκάλεσαν ένα ντόμινο έντονων συζητήσεων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Ακόμη, με την κυκλοφορία του iPad η Apple δίνει ζωή σε μια νέα κατηγορία ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα tablets. Την τρίτη θέση κατέχει η Google με το λογισμικό Android, το οποίο έχει καταφέρει να αποσπάσει το 20% του συνολικού μεριδίου της αγοράς, με πάνω από 100.000 εφαρμογές.

Το TheStreet διευκρινίζει ότι για την κατάταξη έλαβε υπόψιν την καινοτομία των προϊόντων και υπηρεσιών δίνοντας βάση όχι μόνο στην εφεύρεση αλλά και στη ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό. Περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ολόκληρη τη λίστα με τη δεκάδα των εταιρειών μπορείτε να δείτε παρακάτω.

1. Microsoft(MSFT)
2. Apple(AAPL)
3. Google(GOOG)
4. HTC
5. Disney(DIS)
6. Ford(F)
7. Amazon(AMZN)
8. BYD
9. Fast Retailing
10. Haier

Πηγή: insomnia.gr
πηγη: pcnews4u.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: