Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Εικοσιτετράωρη απεργία σε Mega, Antenna και TV Μακεδονία

Εικοσιτετράωρη απεργία στους σταθμούς Mega, Antenna και TV Μακεδονία κηρύσσουν για τις 14 Δεκεμβρίου η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ).
Οι Ενώσεις ζητούν να......... ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών από τα ανταποκριτικά γραφεία των σταθμών στη Θεσσαλονίκη και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο ο ενημερωτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων τους.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΕΤΙΤΒΕ έχει ως εξής:

«Στην ακύρωση του ρόλου τους ως ενημερωτικών Μέσων οδηγούνται οι ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί Mega, Antenna και TV Μακεδονία απολύοντας δημοσιογράφους και τεχνικούς με το γενικόλογο πρόσχημα της οικονομικής κρίσης.

Με τον τρόπο αυτό οι εργοδοσίες των εν λόγω Μέσων δείχνουν πώς πραγματικά αντιλαμβάνονται αυτό που επαίρονται ότι προασπίζουν, την αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση.

Η συρρίκνωση των ανταποκριτικών γραφείων τους αυτόματα περιορίζει τον ενημερωτικό χαρακτήρα που από την αδειοδότηση τους οι σταθμοί υποχρεούνται να διατηρούν. Ταυτόχρονα, ενισχύει την αντίληψη που περιορίζει ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων σε ασφυκτικά γεωγραφικά όρια και από καιρού εξαντλημένη θεματική εμβέλεια.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΤΙΤΒΕ παγίως υποστηρίζουν ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας οφείλουν, αν θέλουν να δικαιώνουν τον τίτλο τους, να διατηρούν πλήρως στελεχωμένα ανταποκριτικά γραφεία ανά την Ελλάδα. Η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει μάλιστα προετοιμάσει και σχετική νομοθετική πρόταση, για προώθηση διά της ΠΟΕΣΥ στα αρμόδια υπουργεία.

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στην απαξίωση της ενημέρωσης που προωθούν οι συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Για τον λόγο αυτόν η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΤΙΤΒΕ κηρύσσουν 24ωρη απεργία στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Antenna και TV Μακεδονία από τις 6 π.μ. της Τρίτης 14/12/2010 έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 15/12/010 ζητώντας:

- Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις συναδέλφων από το ανταποκριτικά γραφεία των σταθμών στη Θεσσαλονίκη.

- Να ενισχυθεί με κάθε τρόπο ο ενημερωτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων τους.

Σε κάθε διαφορετική περίπτωση οι Ενώσεις θα εξαντλήσουν όλα τα νομικά και συνδικαλιστικά μέσα για να προστατεύσουν τα δικαιώματα των μελών τους, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, κλιμακώνοντας τις κινήσεις και κινητοποιήσεις τους τόσο σ’ αυτά όσο και σε οποιαδήποτε άλλα ΜΜΕ προχωρήσουν σε απολύσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
To διαβάσαμε:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: