Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Το Ε.K.Ν. Κοζάνης,μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., θα προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη των διοδίων Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό, την Παρασκευή 31/12


Τις συγκεκριμένες ώρες η διέλευση των οχημάτων θα διεξάγετε ελεύθερα, χωρίς να υποχρεούνται οι διερχόμενοι να καταβάλλουν το αντίτιμο ποσό των διοδίων.
Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση ακόμα και των ειδών πρώτης ανάγκης, οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων αποτελούν «χαράτσι» δίχως προηγούμενο. Οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράττουν χρήματα για κατασκευή δρόμων, οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί πολλαπλάσιες φορές από τους φορολογούμενους μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, της άγριας φορολόγησης στα καύσιμα καθώς και μέσω των τελών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν το δρόμο καθημερινά για πρόσβαση στις εργασίες τους. Το κόστος των διοδίων ανέρχεται στα 2,80 που σημαίνει 5,60 καθημερινά, χωρίς να έχει προβλεφτεί καμία οικονομική ελάφρυνση για τους εργαζόμενους στην περιοχή που διέρχονται καθημερινά του σημείου.
Καλούμαι όλους τους φορείς και τους πολίτες που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στο “χαράτσι” των διοδίων, να συμμετάσχουν την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2011 στις 3 η ώρα το μεσημέρι , στο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων στον Πολύμυλο.
Καλούμαι, τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους τοπικούς κοινωνικούς Φορείς, να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στην επιβολή διοδίων, υπερασπίζοντας τους δρόμους ως ελεύθερο, κοινωνικό αγαθό.
Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ελεύθεροι για όλους.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
πηγη:newsinnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: