Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια, άνοιξαν τα Jumbo στα Σκόπια

Φόβοι των Ελλήνων επενδυτών για την αυστηρότητα που επέδειξε η κυβέρνηση των Σκοπίων
το κατάστημα παιχνιδιών της αλυσίδας Jumbo στα Σκόπια, άνοιξε σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η λειτουργία του οποίου διεκόπη για 15 ημέρες μετά την επίδειξη ισχύος των..... αγορανομικών αρχών της γειτονικής χώρας.
Οι Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί βλέπουν το όλο θέμα με σκεπτικισμό, ενώ φοβούνται μήπως επανέλθει το καθεστώς άσκησης της επιχειρηματικότητας μετ΄ εμποδίων στα Σκόπια για τους Ελληνες επενδυτές. Θεωρούν οτι η αγορανομία των Σκοπίων εξάντλησε όλη την αυστηρότητα της, επιβάλλοντας 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας γιατί σε ορισμένα προϊόντα δεν υπήρχε περιγραφή οδηγιών στην τοπική γλώσσα.

Εκφράζουν μάλιστα την ανησυχία τους μήπως η αυστηρότητα που επιδείχθηκε αποτελεί για την κυβέρνηση των Σκοπίων αλλαγή στάσης απέναντι στους Έλληνες επιχειρηματίες που επένδυσαν στη χώρα τους και μάλιστα στηρίζουν την οικονομία της. Αν και όπως παραδέχονται στη Voria.gr προγενέστερα είχε δημιουργηθεί ένα καλό κλίμα στις σχέσεις τους με τη δημόσια διοίκηση εκεί, η εξέλιξη με το Jumbo τους προβληματίζει.
Οι Έλληνες επενδυτές στη γειτονική χώρα τονίζουν ότι οι διαφορές σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ των δυο χώρων δεν είναι απαραίτητο να παρεμποδίζουν το επιχειρείν. Υπογραμμίζουν, δε, ότι είναι παράδοξο να επενδύει κανείς στη γειτονική χώρα και να αντιμετωπίζεται με τέτοιον τρόπο από την κυβέρνηση.

Το Jumbo λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο Vero Centar ελληνικών συμφερόντων του ομίλου Βερόπουλος, το οποίο είναι καινούργιο, καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Σεπτεμβρίου και αποτέλεσε επένδυση 36 εκατ.ευρώ. Στο εμπορικό κέντρο λειτουργούν 43 καταστήματα ανάμεσα στα οποία και ένα μεγάλο σούπερ-μάρκετ του ομίλου Βερόπουλος, καθώς και εταιρίες λιανικού εμπορίου, ένδυσης και αξεσουάρ, εστίασης και διασκέδασης.

Σημειώνεται ότι η εταιρία Vero που διαχειρίζεται το εμπορικό κέντρο κατέθεσε ένσταση στο υπουργείο Οικονομίας της πΓΔΜ, κατά της απόφασης της αγορανομίας υποστηρίζοντας ότι όλα τα προϊόντα στο Jumbo φέρουν ετικέτες στην τοπική γλώσσα.

το διαβάσαμε στην http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: