Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

H γυμναστική στα 20 βοηθά στη λεπτή σιλουέτα μεταγενέστερα


Αν θέλετε να αποφύγετε τα πάχη όταν γίνετε μεσήλικοι, καλό είναι να ξεκινήσετε την άσκηση από τα 20 χρόνια και να την συνεχίσετε στα 30 και τα 40, ειδικά αν είστε.... γυναίκα σύμφωνα με νέα μελέτη του περιοδικού της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.

Στη μελέτη, οι ερευνητές ακολούθησαν περίπου 3.500 ανθρώπους μεταξύ των ηλικιών 18 και 30 για δυο δεκαετίες. Οι γυναίκες που διατήρησαν πρόγραμμα μέτριας έως εντατικής άσκησης κατά την διάρκεια της μελέτης, αύξησαν το βάρος τους κατά 6 κιλά λιγότερα από τις γυναίκες που γυμνάζονταν λιγότερο ή δεν γυμνάζονταν καθόλου.

Η τάση ήταν ίδια και στους άνδρες, αλλά η διαφορά εκεί ήταν μονάχα 2,5 κιλά.

Σύμφωνα με την Αρλήν Χάνκισον, επικεφαλής της μελέτης, οι ασκήσεις που παρακολουθούσαν περιελάμβαναν τρέξιμο, ταχύ περπάτημα, ποδηλασία, σπορ αναψυχής, ακόμα και δουλειές του σπιτιού που γινόντουσαν με γοργό ρυθμό.

Το κλειδί για την διατήρηση υγιούς βάρους είναι να παραμένουμε δραστήριοι και εντάσσουμε την άσκηση στην καθημερινότητα μας, σύμφωνα με την ίδια. Η τακτική άσκηση μπορεί να αποτρέψει τα επιπρόθετα κιλά, ανεξάρτητα από το αρχικό βάρος ενός ατόμου ή το ποσό θερμίδων που καταναλώνει σε μια ημέρα.
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: