Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοβουλίες της Google κατά της διαδικτυακής πειρατείας

Σαφή θέση κατά της πειρατείας των πνευματικών δικαιωμάτων μέσω του διαδικτύου, πήρε πρόσφατα η Google.Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης ανακοίνωσε ότι..... δε θα προτείνει πλέον στους χρήστες της (μέσω της λειτουργίας AutoComplete) όρους αναζήτησης που συνδέονται με το κατέβασμα πειρατικού περιεχομένου.

Επίσης, παρόλο που οι ιστοσελίδες πειρατικού περιεχομένου θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, η εταιρεία θα κάνει πιο σαφή τη διάκριση μεταξύ των νόμιμων και παράνομων ιστοσελίδων, με επιλεκτική εφαρμογή των νέων χαρακτηριστικών της Google (όπως το Preview Pane). Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας χρήστης θα τοποθετεί το δείκτη του ποντικιού πάνω σε κάποιο αποτέλεσμα αναζήτησης με νόμιμο περιεχόμενο θα μπορεί κανονικά να βλέπει μια προεπισκόπιση της σελίδας, ενώ αντίθετα δε θα μπορεί να βλέπει προεπισκόπηση των πειρατικών σελίδων.

Η Google προχώρησε ήδη και στο μπλοκάρισμα της προβολής μέσω του Adsence, διαφημίσεων sites που προωθούν τη διαδικασία της παράνομης διακίνησης αρχείων και δεσμεύτηκε να ανταποκρίνεται εντός 24ων ωρών στα αξιόπιστα αιτήματα για αφαίρεση αποτελεσμάτων ανάλογου περιεχομένου από τις μηχανές αναζήτησής της.

Παράλληλα, προτίθεται να αναπτύξει άμεσα τα κατάλληλα εργαλεία, που θα διευκολύνουν τη διαδικασία υποβολής ενστάσεων από όσους θεωρούν ότι το περιεχόμενο των sites τους αποκλείστηκε αδίκως.
πηγη:akous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: