Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

«Eυχαριστώ που δεν πειράξατε τον άντρα μου!»

"Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ανθρωποειδή, συμπεριφέρθηκαν με απόλυτη ευγένεια σε εμένα και στον σύζυγο μου", είπε στην αρχή της κατάθεσής της η σύζυγος του εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλου, Κ. Παναγοπούλου, αναφερόμενη στους ανθρώπους που...... απήγαγαν τον άντρα της.

Η. κ. Παναγοπούλου, ευχαρίστησε τους κατηγορούμενους που δεν πείραξαν τον σύζυγο της, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην δίκη για το αποκαλούμενο "νέο συνδικάτο του εγκλήματος".

Η μάρτυρας καταθέτει όσα βίωσε, από την στιγμή που απήγαγαν τον άντρα της μέχρι να καταφέρει να τους παραδώσει το ποσό των 30 εκατομμύριων ευρώ για τον δει ξανά στο σπίτι τους.

Όπως είπε στην κατάθεσή της η κ. Παναγοπούλου, "η φωνή" που άκουγε στο τηλέφωνο, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δεν ανήκε στον κατηγορούμενο Απόστολο Πετράκη αλλά ούτε και σε κάποιον άλλον από τους κατηγορουμένους που έχει ακούσει να μιλάνε.

Η μάρτυρας, εκτίμησε πως ο άντρας με τον οποίο συνομιλούσε ήταν μεγαλύτερης ηλικίας, από τον Πετράκη και "είχε βαριά κρητική προφορά".

Απευθυνόμενη προς του κατηγορούμενους, η κ.Παναγοπούλου, τους είπε: "Είστε τυχεροί γιατί δικάζεστε για απαγωγή και ομηρεία και όχι για δολοφονία", καθώς με το σοβαρό πρόβλημα καρδιάς που αντιμετωπίζει ο εφοπλιστής "θα μπορούσε να έχει πεθάνει στο πρώτο λεπτό, μόνο με το αντίκρισμα των αντρών με τις κουκούλες".

Η μάρτυρας είχε διάλογο με τον Πετράκη, ο οποίος επανέλαβε ότι αν γνώριζε τι άνθρωποι είναι ο εφοπλιστής και η σύζυγος του δεν θα προχωρούσε στην απαγωγή. Όπως του απάντησε η μάρτυρας έχει πληροφορηθεί πως έχει καλό χαρακτήρα "ξέρω ότι είστε θύμα, σας εύχομαι μία καλή ζωή από εδώ και πέρα".

Η κ. Παναγοπούλου προέτρεψε τον Πετράκη -και ενδεχομένως όποιον άλλο εμπλέκεται στην απαγωγή του συζύγου της- να αξιοποιήσουν τα χρήματα για καλούς σκοπούς ,λέγοντας:

"Τα χρήματα που πήρατε είναι καθαρά. Βοηθήστε κόσμο, είστε νέος ακόμη, μπορείτε".

Σύμφωνα με την σύζυγο του εφοπλιστή οι κατηγορούμενοι είναι "τα θύματα μιας αρρωστημένης κοινωνίας".

Η κ. Παναγοπούλου αναφέρθηκε επίσης στην κατάθεσή της, στις ώρες αγωνίας που πέρασε ώσπου να καταφέρει με την βοήθεια φίλων να συγκεντρώσει σε χαρτονομίσματα το ποσό των λύτρων, ενώ όπως είπε τη βοήθησαν οι συμβουλές και τα "μαθήματα" των αστυνομικών, για τη συμπεριφορά που έπρεπε να είχε στις συνομιλίες της με τους απαγωγείς.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ: AΠΕ - ΜΠΕ
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: