Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Πρόσθετο ‘Disconnect’ : Επανακτήστε την ιδιωτικότητα στην πλοήγηση και στην αναζήτηση


Ένας πρώην υπάλληλος της Google έχει δημιουργήσει ένα πρόσθετο για τους διαδικτυακούς περιηγητές το λεγόμενο ‘Disconnect’. Το πρόσθετο αυτό έχει ως στόχο την επαναφορά των συνηθειών αναζήτησης και πλοήγησης των χρηστών στο διαδίκτυο, για συγκεκριμένες όμως ιστοσελίδες. Η πρόσθετη εφαρμογή, η οποία προς το παρόν υποστηρίζει
μόνο Google, Facebook, Digg, Twitter και Yahoo, μπλοκάρει νέα cookies, τα οποία συνήθως καταγράφουν τις συνήθειες των χρηστών στο διαδίκτυο. Εκτός του ‘Disconnect’, ο υπάλληλος της Google δημιούργησε και το ‘Facebook Disconnect’, το οποίο αποτρέπει τον εντοπισμό του λογαριασμού σου από ιστοσελίδες που διαθέτουν τη δυνατότητα ‘Facebook Connect’.
Και τα δύο πρόσθετα προστατεύουν την ιδιωτικότητα της πλοήγησης ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν στον χρήστη να χρησιμοποιεί υπηρεσίες της Google και του Facebook φυσιολογικά. Μπορείτε επιπλέον να παρακολουθήσετε ποια cookies μπλοκάρονται σε πραγματικό χρόνο και να κάνετε αποδοχή σε όσα από αυτά επιθυμείτε.
Τέλος η δυνατότητα ασφαλούς αναζήτησης παρέχεται προς το παρόν μόνο για το domain ‘google.com’.
Δυστυχώς αυτό το νέο πρόσθετο παρέχεται προς το παρόν για τους διαδικτυακούς περιηγητές Chrome και RockMelt, αλλά σύντομα θα έχουμε και για Safari και Firefox.
Πηγή: secnews

πηγη:pcnews4u.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: