Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Προωθούν νέο ΣΕΒ μόνο για τους βιομηχάνους

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ οι φωνές των επιχειρηματιών που πιστεύουν ότι ο ΣΕΒ εξελίσσεται σε ένα κλειστό κλαμπ με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά και αντικρουόμενα συμφέροντα κάτω από την ίδια στέγη.Ο Ευριπίδης Ευλογημένος, ο οποίος επί..... σειρά ετών διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και πρόεδρος του ΣΕΒ Θεσσαλίας - Κεντρικής Ελλάδος, υπέβαλε προ μηνών την παραίτησή του από όλους τους φορείς επικαλούμενος λόγους αρχής. Την ίδια στιγμή από κοινού με συνεργάτες του προετοιμάζει το έδαφος για τη δημιουργία ενός νέου φορέα-συνδέσμου, τα μέλη του οποίου θα προέρχονται αποκλειστικά από το χώρο της μεταποίησης.

Έχοντας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε συνεργάτες από τοπικούς και μη επαγγελματικούς φορείς, ο ίδιος εκφράζει την απογοήτευσή του για τα συλλογικά όργανα στα οποία και ο ίδιος συμμετείχε επί χρόνια, και τα οποία δεν δικαιώνουν τις προσπάθειες των παραγωγικών τάξεων, αλλά αρκούνται σε εύηχα επικοινωνιακά συνθήματα, με αποτέλεσμα, όπως ο ίδιος σχολιάζει στην «Ι», να μην προστατεύονται τα κλαδικά συμφέροντα.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα εγγενή προβλήματα του ΣΕΒ υπό τη σημερινή μορφή του, ο κ. Ευλογημένος πιστεύει ότι ο φορέας δεν εκπροσωπεί όλες τις επιχειρήσεις-μέλη του και λέει: «Πολλοί εξ ημών αισθανόμαστε ότι ο ΣΕΒ δεν προστατεύει και τα συμφέροντα των μικρομεσαίων για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, δηλαδή όσων απασχολούν προσωπικό λιγότερο των 250 ατόμων. Υπό τις παρούσες συνθήκες απαιτείται επαρκής εκπροσώπηση και ενιαία φωνή.

Πώς όμως είναι εφικτό όταν εκτός από το βιομηχανικό κλάδο, μεταξύ των μελών του Συνδέσμου συγκαταλέγονται τραπεζίτες, εταιρείες λιανεμπορίου και διαφημιστικές, ακόμη και μιντιάρχες! Το αποτέλεσμα είναι μόλις το 30% των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ να προέρχεται από το χώρο της βιομηχανίας και συνεπώς δεν εξυπηρετούνται τα αμιγώς κλαδικά συμφέροντα». Ο ετήσιος προϋπολογισμός του ΣΕΒ ανέρχεται σε 9 εκατ. ευρώ και οι συνδρομές των μελών του κυμαίνονται, ανάλογα με τον τζίρο, στα 1.000 έως 40.000 ευρώ.
πηγη:http://www.isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: