Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Στην απομόνωση ο Τζούλιαν Ασάνζ!

Τον χειρότερο του εφιάλτη ζει ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ.Ο Ασάντζ, που από την Τρίτη βρίσκεται σε φυλακή του Λονδίνου, μεταφέρθηκε την Παρασκευή σε κελί της απομόνωσης, όπως ανακοίνωσε η..... δικηγόρος του, Τζένιφερ Ρόμπινσον.

Σύμφωνα με την Ρόμπινσον, οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τον Τζούλιαν Ασάντζ στην απομόνωση για "για τη δική του ασφάλεια".

"Είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για πιθανά προβλήματα ασφαλείας, όμως δεν είχαμε ζητήσει να μεταφερθεί" στην απομόνωση, πρόσθεσε.

Η σκληρή αυτή απόφαση των αρχών «δικαιολογείται», σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι φυλακισμένοι για τον ιδρυτή του WikiLeaks.

"Δεν έχει καθόλου ανέσεις, δυσκολεύεται να κάνει τηλεφωνήματα, είναι μόνος", υπογράμμισε η Ρόμπινσον.

Ο Ασάντζ ζήτησε να του επιτραπεί να έχει έναν φορητό υπολογιστή για να μπορέσει να προετοιμάσει την απολογία του, επεσήμανε η δικηγόρος του. Αυτός ο υπολογιστής θα είχε περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο, πρόσθεσε ένας άλλος δικηγόρος του Ασάνζ, ο Μαρκ Στίβενς.

"Ο πελάτης μου είναι αγανακτισμένος καθώς δεν μπορεί να απαντήσει στις κατηγορίες εναντίον του σχετικά με τις διάφορες κυβερνοεπιθέσεις", πρόσθεσε η δικηγόρος.

"Μου είπε ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή και ότι πρόκειται για μία προσχεδιασμένη προσπάθεια να συνδεθεί ο WikiLeaks, που είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος, με κυβερνοπειρατές, κάτι που δεν είναι ο WikiLeaks".
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: