Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Στην «κατάψυξη» ο μισός πλανήτης


Με σφοδρές καταιγίδες και θερμοκρασίες υπό το μηδέν πλήττονται το τελευταίο διάστημα πολλές περιοχές του..... πλανήτη.

Χιονοθύελλα που μαίνεται στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ αναγκάζει τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις κυρίως από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και της Βοστώνης.

Το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα 35 εκατοστά τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη. Σπάνια χιονόπτωση σημειώθηκε και στις νότιες, κατά παράδοση ηλιόλουστες, αμερικανικές περιοχές. Μετά από 128 χρόνια χιόνισε σε Ατλάντα, Αλαμπάμα, Τενεσί, Τζόρτζια και Καρολίνα.

Οι καναδικές επαρχίες στην ακτογραμμή του Ατλαντικού, προετοιμάζονται για την σημερινή προβλεπόμενη επέλαση ενός κύματος χιονοπτώσεων, το οποίο μετατοπίζεται προς βορράν, προκαλώντας χάος στις πτήσεις και στις οδικές μετακινήσεις.

Στη Μόσχα, το αεροδρόμιο έκλεισε λόγω του παγετού. Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι και 14 νοσοκομεία παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των τρένων. Οι αρχές δεν είναι σε θέση να προβλέψουν ποτέ θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Στην Πολωνία παρέλυσε το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και στην Πομερανία 20 χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό.

Στη Δανία, τρεις άνθρωποι αγνοούνται κάτω από το χιόνι αίνο πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει σε Γαλλία και Ιταλία.

Η Αυστραλία δοκιμάζεται από ασυνήθιστες για την εποχή βροχοπτώσεις, που έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες.
πηγη:skai.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και μετα λενε για υπερθεμανση του πλανητη!! αρε παραμυθι που τρώμε!