Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Σκηνικό βόρειας Ευρώπης στην Αττική

Με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται σε πολλές περιοχές της Αττικής, οι Αρχές εφιστούν την προσοχή των οδηγών για ύπαρξη παγετού όσο θα πλησιάζουμε προς το απόγευμα.
Το πυκνό χιόνι που έπεσε κατά τη...... διάρκεια της νύχτας σε Πεντέλη και Πάρνηθα, δημιούργησε το κάτασπρο τοπίο που από το πρωί του Σαββάτου απολαμβάνουν εκατοντάδες κάτοικοι του λεκανοπεδίου. Βέβαια, επειδή όλα τα ωραία τελειώνουν γρήγορα, η ΕΜΥ αναφέρει πως από το μεσημέρι της Κυριακής, θα υπάρχει ύφεση των φαινομένων, που θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Όπως ήταν φυσικό, δεν έλειψαν και κάποια προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Στην Πεντέλη, είχαμε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Διονύσου με κατεύθυνση τη Ν. Μάκρη στην περιοχή του Άγιου Πέτρου. Πάντως, τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου έπιασαν δουλειά από την πρώτη στιγμή, ανοίγοντας πολλούς δρόμους.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, προβλήματα υπάρχουν μόνο στην Αθηνών-Θηβών στο ύψος της Μαγούλας, όπου έχει απαγορευτεί η διέλευση φορτηγών και επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο Ι.Χ. με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επίσης, παραμένει κλειστή για προληπτικούς λόγους η Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ.

Η απότομη αλλαγή του καιρού που ξεκίνησε την Παρασκευή από τα δυτικά και βόρεια, δημιούργησε αρκετά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Αχαΐα, στο δρόμο Πούντας-Καλαβρύτων, στα Τρίκαλα Κορινθίας, στο Δήμο Δερβενοχωριών, ενώ και η Εύβοια δεν γλίτωσε από την επέλαση του χιονιά.

Όπως έγινε γνωστό, αλυσίδες χρειάζονται στις διαδρομές Κύμη-Μετόχι, Στενή-Μετόχι και από Ψαχνά προς Β. Εύβοια. Αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει και στην ορεινή Ευρυτανία, ενώ αδύνατη είναι η κυκλοφορία χωρίς αλυσίδες και στο δρόμο Επτάλοφου-Παρνασσού στη Φωκίδα.

Η χιονόπτωση όμως δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό του καιρού, καθώς συνοδεύεται από πολύ ισχυρούς ανέμους στα πελάγη, που τοπικά φτάνουν τα 9 ή ακόμη και τα 10 Μποφόρ.

Για το λόγο αυτό, έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου, που κρατά τα πλοία δεμένα σχεδόν σε όλα τα λιμάνια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα μόνα δρομολόγια που εκτελούνται, είναι τα Καβάλα-Θάσος και Ρίο-Αντίρριο.
πηγη:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: