Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Τέλη Ιανουαρίου το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»


Αναβάλλεται η εξαγγελία του προγράμματοςΓια τα τέλη του Ιανουαρίου του 2011 αναβάλλεται τελικά η εξαγγελία του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον», με στόχο να τρέξει ομαλότερα το πρόγραμμα και σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το ζήτημα τέθηκε από τραπεζικούς φορείς, που θεώρησαν ότι ο αριθμός των ενεργειακών επιθεωρητών του ΥΠΕΚΑ την παρούσα στιγμή δεν εξασφαλίζει την εύρυθμη απόδοση του προγράμματος για να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς. Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη, «το ΥΠΕΚΑ πιστοποιεί περί τους 200 προσωρινούς ενεργειακούς επιθεωρητές κτηρίων και λεβήτων μηνιαίως, ώστε τον Ιούνιο να διαθέτει περισσότερους από 1000 επιθεωρητές».

Υπολογίζεται πως με το ρυθμό αυτό οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν προς τα μέσα Ιουνίου. Έτσι δεν δημιουργείται αγορά δύο ταχυτήτων, καθώς χθες το ΥΠΕΚΑ έδωσε παράταση στην υποχρέωση ενεργειακού πιστοποιητικού στις μισθώσεις ακινήτων μικρότερων των 50 τμ.

Επιπλέον, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) υπολογίζει ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο συμφωνιών με την αγορά, για την παροχή εκπτώσεων σε υλικά για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Χτίζοντας το μέλλον» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο παρουσία της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ και το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από τρία εκατ. παρεμβάσεις, σε κτήρια τα επόμενα 10 χρόνια.

πηγη:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: