Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Κίνητρα για αγορά ακινήτων και αυτοκινήτων

Στην αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων και Ι.Χ. αυτοκινήτων στοχεύει η κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό προωθεί εντός των επόμενων ημερών νομοσχέδιο που αναμένεται να δώσει μια ανάσα στην αγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός...... Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει αποφασίσει την απαλλαγή του «πόθεν έσχες» για αγορά κατοικίας έως 120 τετραγωνικά μέτρα, τόσο με μετρητά όσο και μέσω στεγαστικού δανείου. Με άλλα λόγια, θα εξαιρείται από τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» και τα χρεολύσια. Αυτή η κίνηση αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα του κράτους, αφού όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι θα αποκτήσουν το πολυπόθητο… κεραμίδι! Στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και για το πώς θα επιβαρύνουν οι ημιυπαίθριοι χώροι τη φορολογική αξία του ακινήτου.

Οσον αφορά την αγορά αυτοκινήτου, με τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το οικονομικό επιτελείο θα μειωθούν τα τέλη ταξινόμησης στα μικρού και μεσαίου κυβισμού Ι.Χ., με αποτέλεσμα να επέλθει μείωση της φορολογίας από 1.500 έως 2.000 ευρώ. Επίσης, όπως όλα δείχνουν, θα μειωθεί ο φόρος πολυτελείας σε Ι.Χ. αυτοκίνητα μεγαλύτερης αξίας.

Κατά τα άλλα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει μείωση της φορολογίας των μερισμάτων πάνω από 5 μονάδες και μείωση της φορολογίας των αδιανέμητων κερδών σε 20%. Παράλληλα εξετάζονται η αναστολή του φόρου υπεραξίας στο χρηματιστήριο με αύξηση στο 0,20% του φόρου στις συναλλαγές μετοχών, η μείωση της φορολογίας των πλοίων και η έκπτωση φόρου για χρήση φοροκάρτας σε όλες τις συναλλαγές.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνεργασία που είχε με τους υφυπουργούς Φίλιππο Σαχινίδη και Δημήτρη Κουσελά κατέληξε στην άμεση αλλαγή της φορολογίας καπνού και τσιγάρων. Μέσα στις επόμενες μέρες θα επέλθει η τέταρτη κατά σειρά αύξηση στις τιμές των τσιγάρων μέσα στο 2010, καθώς αναμένεται να πωλούνται ακριβότερα κατά 20 με 30 λεπτά το πακέτο.
πηγη:http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: