Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

«Πυρ ομαδόν» κατά του προϋπολογισμού


Στο «στόχαστρο» των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρίσκεται ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός του 2011.
Η συζήτηση για το..... νέο προϋπολογισμό άρχισε το Σάββατο το βράδυ και βρίσκεται σε εξέλιξη την Κυριακή, ενώ η διαδικασία ψήφισής του θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με ονομαστική ψηφοφορία.

Η Νέα Δημοκρατία
Ειδικότερα, ως το τίμημα που πληρώνει το ΠΑΣΟΚ για "εκείνο το αλήστου μνήμης `λεφτά υπάρχουν`", χαρακτήρισε τον νέο προϋπολογισμό ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας απόψε στη Βουλή.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον συζητούμενο προϋπολογισμό ως απολύτως εικονικό και ανεπίδεκτο εκτέλεσης, επαναλαμβάνοντας ότι αν είχε υιοθετηθεί η πολιτική που πρότεινε προεκλογικά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, δεν θα είχαμε φθάσει στο Μνημόνιο.

Κατά τον βουλευτή της ΝΔ, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η κυβέρνηση, "επιχειρούν με κάθε μέσο και επιστρατεύοντας κάθε ψευδές στοιχείο" να υποστηρίξουν ότι για την κατάσταση της οικονομίας φταίει η ΝΔ, ενώ επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ως κυβέρνηση το δημόσιο χρέος στο 26% του ΑΕΠ το 1981 και το παρέδωσε το 2004 στο 110%.

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη" ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι μέσα από τα ίδια τα μεγέθη του προϋπολογισμού του 2011 είναι προφανές "ότι ο ``Καλλικράτης`` οδηγείται σε πραγματική κατάρρευση", αφού δεν εξασφαλίζονται τα 4 δισ. ευρώ για την οικονομική ενίσχυση των νέων ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Το ΚΚΕ
Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης καθώς και όλων των κομμάτων που στηρίζουν, όπως είπε, το «χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα που κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος», άσκησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι το κόμμα του υποστηρίζει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων.

Ο κ. Παφίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ζητάει από τον ελληνικό λαό να γυρίσει 100 χρόνια πίσω, χρησιμοποιώντας το Μνημόνιο και το δημόσιο χρέος ως «μπαμπούλες», αλλά, όπως είπε, αυτά θα γίνουν μπούμπερανγκ και όταν ο λαός πιστέψει στη δύναμή του κανείς δεν θα μπορέσει να τον σταματήσει.

Έκανε δε λόγο για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που στηρίζει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και αυτό, πρόσθεσε, θα γίνει όχι γιατί το θέλει το ΚΚΕ, αλλά γιατί είναι η αντικειμενική πραγματικότητα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη
Νωρίτερα, η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την τοποθέτηση της, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ενσυνείδητα οδήγησε τη χώρα στο μηχανισμό στήριξης για να ξεχαστεί το λεφτά υπάρχουν.

Άσκησε επίθεση και στη Νέα Δημοκρατία, την οποία χαρακτήρισε δέσμια του λαϊκισμού της ηγεσίας της και την κατηγόρησε ότι δεν έχει οικονομική πολιτική και περιφέρει ανά την Ευρώπη εξωπραγματικές απόψεις και εντός της χώρας διάφορες παραμυθίες περί μηδενισμού του ελλείμματος.

πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: