Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Το μικρό θαύμα του «Γυμνού Σεφ»

Πόσο ψηλά στην κλίμακα των celebrities μπορεί να φτάσει ένας σεφ; Αν πρόκειται για τον Jamie Oliver, γνωστός και ως «Γυμνός Σεφ», από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, η απάντηση είναι πολύ ψηλά.Τόσο, ώστε οι συνολικές πωλήσεις των βιβλίων μαγειρικής του, να υπολείπονται μόνο εκείνων του... Χάρι Πότερ. Μαγικό; Κατά μία έννοια ίσως (ιδίως αν σκεφτεί κανείς πως στην εποχή μας, η μαγειρική δεν αποτελεί το φόρτε των νοικοκυρών), όμως η πραγματικότητα λέει πως το συνολικό ποσό από τις πωλήσεις των βιβλίων του Jamie Oliver, υπερβαίνει τα 100 εκατ. στερλίνες.

Ενδεικτικό της αποδοχής που τυγχάνει ο 35χρονος βρετανός σεφ, είναι το γεγονός ότι το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Γεύματα σε 30 λεπτά», πούλησε σχεδόν 80.000 αντίτυπα μόνο την προηγούμενη εβδομάδα.



Ακόμη και ανώτερα στελέχη του εκδοτικού οίκου Penguin UK, εμφανίζονται εντυπωσιασμένα από τις επιδόσεις του «Γυμνού Σεφ». «Το τελευταίο βιβλίο του Jamie, φαίνεται πως θα αποτελέσει το μεγαλύτερο best seller του», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Penguin.

Και μιας και στην αρχή αναφέραμε τον Χάρι Πότερ, να σημειώσουμε πως η συγγραφέας των περιπετειών του μικρού μάγου J.K. Rowling και ο Jamie Oliver, είναι οι μοναδικοί βρετανοί συγγραφείς, με πωλήσεις των οποίων ο τζίρος, έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ. στερλίνες.
πηγη:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: