Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Συναυλία για την κοινωνική αλληλεγγύη στον Αγ. Παντελεήμονα

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκε εχθές το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννη Μάνο, απηύθυνε στον...... Κάρολο Παπούλια πρόσκληση να παραστεί σε μια μεγάλη συναυλία κοινωνικής αλληλεγγύης που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή στον Άγιο Παντελεήμονα σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η συναυλία πραγματοποιείται στις 12 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση.
«Ο πολιτισμός ενώνει»

«Η συνεργασία μας έχει σκοπό να δείξει ότι ο πολιτισμός ενώνει όλους τους ανθρώπους, τους δίνει άλλη διάσταση, τους καλλιεργεί και δίνει άλλο μέτρο στη ζωή του», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Μάνος έκανε λόγο για «μια εκδήλωση αλληλεγγύης, σεβασμού, ανεκτικότητας, ειρήνης και κοινωνικής σύγκλισης» και πρόσθεσε ότι «το Μέγαρο, έτσι όπως ανοίγεται στον κόσμο, όπως ανοίγεται στην πόλη, πρέπει να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και κυρίως στους νέους».

Ο Κάρολος Παπούλιας, από την πλευρά του, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «σπουδαία πράξη, προς την κατεύθυνση της ιδέας ότι ο πολιτισμός ενώνει και διαφορές δεν υπάρχουν».
πηγη:http://news.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: