Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Επιστροφή στις απεργιακές κινητοποιήσεις


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια που..... αφορούν σε οριζόντιες περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ ,αλλά και στην εξυγίανση των οικονομικών των αστικών συγκοινωνιών.

Οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιάς τους έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Όπως όλα δείχνουν, τις ίδιες ώρες δεν θα κινηθούν και τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Όπως εξήγησε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ ΕΘΕΛ, Νίκος Κουλουμπαρίτσης, «είναι επιλογή της κυβέρνησης με ποιους τρόπους θα έρθει αντιμέτωπη με τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι. Να δούμε εάν είναι και αυτοί έτοιμοι.»

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και το νέο έτος. Τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Στις 10 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί μία ακόμη στάση εργασίας των εργαζομένων στα λεωφορεία τα οποία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η στάση των εργαζομένων στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς θα καθοριστεί στη συνεδρίαση της συντονιστικής τους επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη.

Για κινητοποιήσεις όμως προετοιμάζονται και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η 48ωρη απεργία που είχε προγραμματίσει η ομοσπονδία συλλόγων της Υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας κρίθηκε παράνομη, ωστόσο οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις μετατάξεις 732 χειριστών, μηχανικών και διοικητικών υπαλλήλων της πρώην Ολυμπιακής.

Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: