Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Η βασίλισσα των αιθέρων κατέπεσε στον Ειρηνικό


Ίσως έφθασε η στιγµή να λυθείένα από τα µεγαλύτερα µυστήριατου 20ού αιώνα, η εξαφάνιση της Αµερικανίδας Αµέλια Ερχαρτ, της..... πρώτης γυναίκας αεροπόρου που διέσχισε µόνη της τον Ατλαντικό.

Οµάδα ερευνητών ανακάλυψε στο νησί Νικουµαρόρο στον Νότιο Ειρηνικό τρία µικράκοµµάτια οστού – µάλλον από δάχτυλο – καθώς και µέρος ενός σουγιά,προπολεµικά αµερικανικά µπουκάλι ακαιένακαθρεφτάκι από γυναικείο µέικ-απ. Τώρα οι επιστήµονες από το Πανεπιστήµιο της Οκλαχόµας ελπίζουν να λάβουνδείγµαDNA απότοοστόώστενα διαπιστώσουν ανπράγµατι ανήκει στην Ερχαρτ.

Αν οι υποψίες τους επιβεβαιωθούν, θα αποδειχθεί για πρώτη φορά από την ηµέρα της εξαφάνισής της (2 Ιουλίου 1937) ότι κατά τη διάρκεια του γιγαντιαίου εγχειρήµατός της να γυρίσει τον κόσµο βρέθηκε στο έρηµο νησί του Ειρηνικού, όπου έζησε ως ναυαγός και πέθανε.

Καθώς οι συνθήκες του θανάτου τής Ερχαρτ και του πλοηγού της Φρεντ Νόοναν δεν διευκρινίστηκαν ποτέ, διατυπώθηκαν κατά καιρούς ποικίλες θεωρίες για την εξαφάνισή τους, ακόµη και σενάρια συνωµοσίας, τα οποία ωστόσο έχουν καταρριφθεί.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
To διαβάσαμε:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: