Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Πάτρα:Χριστουγεννιάτικες βόλτες, εορταστικό κλίμα, αλλά ελάχιστες αγορές...


Ο καλός σε γενικές γραμμές καιρός, τα ανοικτά καταστήματα σήμερα Κυριακή, ενόψει των Χριστουγέννων, αλλά και η εορταστική εικόνα της πόλης, ενθάρρυναν του πατρινούς να κατέβουν στο κέντρο και να κάνουν τη βόλτα τους, όχι όμως και.... τις αγορές τους, μιας και η αγοραστική κίνηση μέχρι το μεσημέρι, ήταν ιδιαίτερα υποτονική. Όπως είπαν καταστηματάρχες στο www.thebest.gr το κλίμα σε αγοραστικό επίπεδο, κάθε άλλο, παρά θερμό ήταν, ενώ η χθεσινή μέρα, αποδείχτηκε ένα από τα χειρότερα Σάββατα, μιας και λόγω του καιρού, πολλοί δεν κατέβηκαν ούτε για έρευνα αγοράς, με αποτέλεσμα κάποιοι καταστηματάρχες να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, νωρίτερα από το ωράριο που προβλεπόταν.

Σήμερα ωστόσο η εικόνα ήταν σχετικά καλύτερη, με τους περισσότερους ωστόσο, να συνωστίζονται στην πλατεία Γεωργίου και στη φάτνη, στις κεντρικές καφετέριες, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και όχι στα εμπορικά.

Μάλιστα, η πρωτοβουλία καταστηματαρχών της πεζοδρομημένης πλέον οδού, από την Πατρέως μέχρι την Ερμού, να διοργανώσουν σήμερα happenings, έδωσε έναν ευχάριστο και γιορτινό τόνο στην ατμόσφαιρα, χαρη στα πολύχρωμα μπαλόνια, τους ζογκλέρ και τους πάγκους, όπου προσφέρονταν τοπικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργο Ρώρο, η κίνηση μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής στα καταστήματα ήταν καλύτερη από τη χθεσινή, ωστόσο ο εμπορικός κόσμος ελπίζει περισσότερα την επόμενη εβδομάδα.

Άλλωστε, όπως όλα δείχνουν, το ανύπαρκτο ή κουτσουρεμένο δώρο των συνταξιούχων και η εν γένει οικονομική κατάσταση δεν μπόρεσαν να ζεστάνουν ιδιαίτερα την αγορά και όλοι ευελιπιστούν, τις παραμονές των Χριστουγέννων, σε συνδυασμό με την καταβολή του δώρου των ιδιωτικών υπαλλήλων (όσοι και όσο λάβουν) και με τις κοινωνικές υποχρεώσεις που προκύπτουν, να "ζεσταθεί" περισσότερο η τοπική αγορά, που πλέον λίγο πριν τα Χριστούγεννα διαθέτει προσφορές και εκπτώσεις!

ΠΗΓΗ:http://thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: