Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα


Η πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια και οι βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Δευτέρα, ενώ απο την Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο. Πιο αναλυτικά, σε....... Μακεδονία και Θράκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά κυρίως θαλάσσια τμήματα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Βελτίωση αναμένεται απο αργά το απόγευμα από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά από 1 έως 7. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανώς της Στερεάς. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Για Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια και τα ανατολικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νοτιά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα γίνουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έως 17 βαθμούς κελσίου, αλλά στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 τοπικά νότιοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για όλη την εβδομάδα

Την Τρίτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά λίγα χιονιά. Στο Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά τμήματα πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Για την Τετάρτη προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.
http://www.alphatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: