Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Ιταλία: Ο στρατός περισυλλέγει πενήντα τόνους σκουπιδιών στην Νάπολη


Ο ιταλικός στρατός, κινητοποιήθηκε το πρωί, για να περισυλλέξει περίπου πενήντα τόνους απορριμμάτων, που είχαν συσσωρευτεί σε..... πολλούς δρόμους της Νάπολης, στην περιοχή όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο Καποντικίνο.

Τα απορρίμματα, πρόκειται να μεταφερθούν στα χώρους ταφής και καύσης σκουπιδιών, που θα ξαναρχίσουν να λειτουργούν από αύριο.

Μέχρι αυτή την στιγμή, έχουν χρησιμοποιηθεί δώδεκα ειδικά οχήματα και τα λεγόμενα μηχανικά φτυάρια (pale meccaniche) του ιταλικού στρατού, υπό τον συντονισμό του στρατηγού Αντόνιο Μόνακο.

Ο δήμος της Νάπολης, ζήτησε από τους πολίτες, να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στο δρόμο μέχρι αύριο, όταν θα ξαναρχίσει να λειτουργεί με κανονικό ρυθμό η δημοτική υπηρεσία απορριμμάτων.

Η περιφέρεια της μεγαλούπολης του ιταλικού νότου, συνεχίζει να είναι βυθισμένη στις πλαστικές σακούλες και στα σκουπίδια.

Πολλοί σχολιαστές, κατηγορούν τον ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ότι ενδιαφέρεται μόνο για τον καθαρισμό των κεντρικών οδών της πόλης, σε ένα είδος "επιχείρησης βιτρίνας", αδιαφορώντας για τις απόκεντρες, πιο απομονωμένες περιοχές.
πηγη:www.alphatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: