Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πληθαίνουν οι αποξηλώσεις ρολογιών της ΔΕΗ σε επιχειρήσεις


Πληθαίνουν οι περιπτώσεις αποξήλωσης ρολογιών της ΔΕΗ από επιχειρήσεις, λόγω απλήρωτων λογαριασμών, και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά απέστειλε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Α. Ζερβό, σχετική επιστολή.
Ο σύλλογος αναφέρει στην επιστολή ότι.... με αφορμή διαμαρτυρίες μελών του για την αιφνίδια αποξήλωση ρολογιών της ΔΕΗ από επιχειρήσεις, λόγω απλήρωτων λογαριασμών, δηλώνει τον έντονο προβληματισμό του για το μέγεθος των ημερήσιων εντολών αποκοπής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, «καθώς το πλήγμα που δέχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη διακοπή του ρεύματος είναι ανυπολόγιστο και οι επιπτώσεις από τη συγκεκριμένη τακτική της ΔΕΗ καταστροφικές».

Ο σύλλογος σημειώνει ότι σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία που βιώνουν οι επιχειρήσεις, το οικονομικό κόστος και γενικά η απορρύθμιση της αγοράς «συνεπάγονται ευθύνη για τη διοίκηση της ΔΕΗ, από την οποία ζητούμε να επιδείξει τον κοινωνικό της ρόλο και να εξαντλήσει τα όρια της ανοχής της, μέσω διακανονισμών, για την αποφυγή δυσμενών καταστάσεων που επιβαρύνουν την ήδη καταπονημένη αγορά του Πειραιά».

Προσθέτει, τέλος, ότι σε καμία περίπτωση δεν παραβλέπει ο σύνδεσμος την υποχρέωση των επιχειρηματιών να πληρώνουν τους λογαριασμούς που τους χρεώνονται, προσθέτει όμως ότι θεωρεί «ως άτυπη υποχρέωση των διοικήσεων των ΔΕΚΟ γενικά και την παροχή διευκόλυνσης σε ορισμένες ομάδες, όπως οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, που, στη δίνη των καταστάσεων, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
πηγη:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: