Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Βαθιά ανησυχία για την καταδίκη του Μ. Χανταρκόφσκι


Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως «ανησυχεί βαθύτατα» για την καταδικαστική απόφαση κατά του πρώην μεγιστάνα των...... ρωσικών πετρελαίων Μιχαήλ Χανταρκόφσκι και τονίζει πως μία «επιλεκτική εφαρμογή» της δικαιοσύνης είναι ικανή να «υποσκάψει» το κράτος δικαίου στη Ρωσία.

Η ρωσική δικαιοσύνη έκρινε σήμερα τον Χανταρκόφσκι και τον κύριο συνεργάτη του Πλατόν Λιεμπέντεφ ενόχους για την υπόθεση κλοπής πετρελαίου και ξεπλύματος δισ. δολαρίων.

«Ανησυχούμε βαθύτατα για το γεγονός ότι η ρωσική δικαιοσύνη ανακοίνωσε πως οι Μιχαήλ Χανταρκόφσκι και Πλατόν Λιεμπέντεφ κρίθηκαν ένοχοι για δεύτερη φορά», ανακοίνωσε ο Ρόμπερτ Γκιμπς, εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος περνά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στη Χαβάη.

«Είμαστε αναστατωμένοι για τις κατηγορίες, βάσει των οποίων έχει παραβιασθεί η αρχή της ισότητας απέναντι στον νόμο και για ό,τι μοιάζει να συνιστά μία καταχρηστική χρήση του δικαιϊκού συστήματος για ίδιους σκοπούς. Η φανερά επιλεκτική εφαρμογή του νόμου απέναντι σε φυσικά πρόσωπα υποσκάπτει τη φήμη της Ρωσίας ως κράτους που έχει δεσμευθεί να εμβαθύνει στο κράτος του νόμου», τόνισε ο Γκιμπς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: