Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Αμοιβαία ικανοποίηση για τη νέα συνθήκη για τα πυρηνικά


Η επικύρωση από την αμερικανική γερουσία της νέας συνθήκης με τη Ρωσία για τη μείωση των πυρηνικών καθιστά ασφαλέστερο τον κόσμο και....... στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα, ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να μειώσουν τα ατομικά όπλα, δήλωσε ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.

"Πρόκειται για την πιο σημαντική συμφωνία ελέγχου των εξοπλισμών εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες", ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, σε συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση της γερουσίας για επικύρωση της νέας συνθήκης START.

Από τη ρωσική πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ χαιρέτισε με τη σειρά του την επικύρωση της νέας συνθήκης, αλλά πρόσθεσε ότι η Μόσχα "χρειάζεται χρόνο" για να μελετήσει τα αμερικανικά έγγραφα, πριν προχωρήσει σε αντίστοιχη απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η συνθήκη αντικαθιστά εκείνη που εξέπνευσε πριν από ένα χρόνο και θέτει ως στόχο για τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να μειώσουν τις πυρηνικές κεφαλές που διαθέτουν στις 1.550 εντός επτά χρόνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Μπάρακ Ομπάμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε την ανάγκη αμέσως μόλις ορκιστεί το νέο κογκρέσο να επανεξετασθεί η μείωση του αμερικανικού ελλείμματος και του χρέους. Επισήμανε δε ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως δεν έχει νόημα να εξασφαλισθούν φοροαπαλλαγές για τους πλουσιότερους Αμερικανούς πολίτες.

Αναφερόμενος στη νέα σύνθεση της βουλής και της γερουσίας, όπου οι ρεπουμπλικανοί θα έχουν ενισχυμένη παρουσία, ο Μπάρακ Ομπάμα σημείωσε ότι οι ρεπουμπλικανοί θα αντιληφθούν ότι η μεγαλύτερη ισχύς συνοδεύεται και από μεγαλύτερες ευθύνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To διαβάσαμε:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: