Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Γιορτινή ποδηλατάδα στο κέντρο της Κατερίνης


Μια πρωτότυπη βόλτα με ποδήλατα από δεκάδες ντυμένους αγιοβασίληδες πρόκειται να πραγματοποιηθεί το βράδυ στην Κατερίνη. «Φορέστε τα..... σκουφάκια σας και ελάτε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για μια πόλη στην οποία πρέπει κάποτε να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια και οι ποδηλάτες», επισημαίνουν οι διοργανωτές της «Ποδηλατικής Από-Δρασης» και της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας», που ορίζουν ως βασικό αίτημα της ποδηλατοδρομίας τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων.



Όπως επισημαίνουν, στην Κατερίνη των εκατό χιλιάδων κατοίκων οι χρήστες του ποδηλάτου είναι τρεις χιλιάδες, ωστόσο η πόλη δεν έχει ούτε ένα εκατοστό ποδηλατόδρομου. «Με την οικονομική κρίση, ο κόσμος επέστρεψε και πάλι στο ποδήλατο. Ωστόσο, τη στιγμή που οι ποδηλάτες αυξάνονται και οι ποδηλατόδρομοι απουσιάζουν, τα τροχαία πληθαίνουν και είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2010, τρεις ποδηλάτες έχασαν τη ζωή τους», σημειώνει ο Ηλίας Τσολακίδης, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Εθελοντικής Ομάδας. Μάλιστα, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιεί ευρύτατα το ποδήλατο, το απαγορεύει στα παιδιά του, καθώς το θεωρεί άκρως επικίνδυνο.



Απέναντι λοιπόν σε αυτήν την κατάσταση, πολλοί σύλλογοι, φορείς και ομάδες πολιτών συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και ζητούν την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων αλλά και τη συνεργασία της μαζί τους για κάθε σχετικό έργο υποδομής…
http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: