Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Την Τρίτη η συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά

Στις 10 το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς θα προσέλθει για να εκφράσει τις..... πάγιες θέσεις του και να ζητήσει αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

Κομματικά στελέχη αναφέρουν ότι "μόνο επί τη βάση της αλλαγής πολιτικής μπορεί να υπάρξει συναίνεση, δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να συμφωνήσουμε στη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων που προωθεί η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο".

Την ίδια ώρα, υποστηρίζουν ότι η πρόσφατη έκθεση της ΕΕ δικαιώνει τις αιτιάσεις τους για το ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο λόγω των λαθών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ Πάνου Παναγιωτόπουλου, την Παρασκευή, ο οποίος αναφέρει ότι "μεγάλο πολιτικό ζήτημα προκύπτει για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό από την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αποκαλύπτει ότι για την εκτίναξη των spreads, που μας οδήγησε στην κρίση δανεισμού και στο Μνημόνιο, υπεύθυνος είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, με τις δηλώσεις που έκανε τον Οκτώβριο του '09, για το έλλειμμα".
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: