Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Φτιάξε μόνη σου χριστουγεννιάτικα στολίδια

Τα πράγματα προμηνύονται κάπως πιο "χλωμά" για τη φετινή γιορτινή περίοδο, όμως γιατί να μην δεις αυτό το γεγονός ως ευκαιρία για να το... γυρίσεις προς άλλη κατεύθυνση;
Ο Δεκέμβρης μπήκε, η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε και το.... πρώτο ζητούμενο είναι ένα: Το στόλισμα του δέντρου. Αν δεν το έχεις ήδη κάνει, τρέχα. Θα δεις πως αυτό από μόνο του θα σου αλλάξει τη διάθεση.

Άγιος Βασίλης από ένα άχρηστο
πινέλο και χιονάνθρωπος από
πλαστελίνη. Δύο απλές και
όμορφες λύσεις.
Το δεύτερο ζητούμενο είναι τα στολίδια. Εκτός από αυτά που ήδη έχεις και σίγουρα θα ξαναχρησιμοποιήσεις, χρειάζεσαι και μερικά καινούρια. Μην τρομάζεις! Δεν χρειάζεται να ξοδευτείς. Φτιάξε μόνη σου ξεχωριστά κομμάτια, βάλε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας στο παιχνίδι και διασκεδάστε όλοι μαζί.
Επίσης, γιατί να μην οργανώσεις ένα απόγευμα με τις φίλες σου για καφέ και... χειροτεχνία. Θα ξαφνιαστείς από την απόλαυση που θα σου δώσει η όλη ενασχόληση. Έχουμε και λέμε λοιπόν...
Λίγη λάμψη ακόμη: Ξεκίνα από τα εύκολα και αντί να δημιουργήσεις από την αρχή νέα στολίδια, "γυάλισε" λίγο τα παλιά και είσαι έτοιμη. Πάρε μερικές από τις μπάλες που ανεβάζεις και κατεβάζεις τόσα χρόνια, άλειψέ τες με λίγη κόλα και κύλησέ τις επάνω σε ένα σημείο όπου έχεις σκορπίσει νωρίτερα χρυσό ή ασημένιο κομφετί, πούλιες και ό,τι άλλο γυαλιστερό έχεις προμηθευτεί. Η μεταμόρφωση θα σε καταπλήξει.

Ένας απλός χρυσός -ή κόκκινος
ή ασημένιος επίσης- φιόγκος
μπορεί να προσθέσει ιδιαίτερα
στο σύνολο του στολισμού σου.
Επίσης, λίγα λαμπερά στολίδια
επάνω σε μια παλιά μπάλλα,
την κάνει... καινούρια!

Κρέμασε μερικά από τα κουλουράκια
που θα φτιάξεις -ή που θα
αγοράσεις... το ίδιο είναι!
Τίποτα δεν πάει χαμένο: Πριν ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία σκέψου τι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις από αυτά που ήδη έχεις. Εμπνεύσου από το πρωτότυπο στολίδι-Αη Βασίλη (φωτό) που έχει φτιαχτεί από ένα παλιό πινέλο και αυτοσχεδίασε.
Τα παιδία παίζει: Αν έχεις παιδιά τότε σίγουρα θα υπάρχουν στο σπίτι "κουβάδες" με εκείνο το υλικό που έχει δημιουργηθεί ως εξέλιξης της κλασικής πλαστελίνης (φωτό). Άσε τη φαντασία σου να δουλέψει και δημιούργησε αριστουργήματα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να βρεις και οδηγίες για χριστουγεννιάτικα μοτίβα σε ορισμένες συσκευασίες, πράγμα που θα κάνει τη ζωή σου ακόμη πιο εύκολη.
Πάρε ψαλίδι και ξεκίνα: Προμηθεύσου λίγη κόκκινη, πράσινη και λευκή τσόχα, ψαλίδι και κόλα και κάνε μια συγκεκριμένη σειρά από στολίδια του ίδιου ύφους. Κόψε καρδούλες, δεντράκια, αστεράκια, καμπανούλες κ.ο.κ. και αφού κολλήσεις ένα μικρό σκοινάκι -ή πετονιά για να μη φαίνεται- ως γατζάκι, κρέμασέ τα.
Μην τα φας, στόλισε: Μια ακόμη πρωτότυπη ιδέα είναι να κρεμάσεις στα κλαριά τα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια που έφτιαξες (εντάξει, μπορείς να τα αγοράσεις κιόλας). Πέρασε μικρές πολύχρωμες κορδέλες, ανάλογα με το θέμα σου και πες στα παιδιά σου να κάνουν υπομονή. Άσε που μπορεί να γίνει και ένα όμορφο παιχνίδι, έτσι: Βάλε ένα πρόγραμμα... κατανάλωσης, ορίζοντας τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ως δύο βραδιές που επιτρέπεται να φαγωθούν κάποια από τα στολίδια κ.ο.κ.
Από τη Ζωή Κίττα
πηγη:http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: