Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τσουχτερό κρύο και χιόνια στα βόρεια προάστια

Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια στα ορεινά και σταδιακά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και οι θυελλώδεις άνεμοι έντασης μέχρι και 10 μποφόρ στα πελάγη, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ώρες.
Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται καταιγίδες από το...... μεσημέρι και χιόνια στα ορεινά και από τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής από τους 15 βαθμούς με σταδιακή πτώση.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στους 6 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή πτώση.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης ενημερώνει για την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων μέσα στις επόμενες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Ύστερα από ενημέρωση της ΕΜΥ, η τοπική Λιμενική Αρχή προειδοποιεί ότι πρόκειται να επικρατήσουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρούς βορειοδυτικούς ανέμους, η ένταση των οποίων θα φτάνει τα 7-8 μποφόρ.

Στο μεταξύ, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη 8 με 9 μποφόρ, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στις περιοχές Κυλλήνη-Κεφαλλονιά, Κυλλήνη Ζάκυνθος και Λυξούρι-Αργοστόλι.

Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πάτρα-Ιόνια Νησιά , Βόλος-Σποράδες ,Πρίνου Καβάλας και Ηγουμενίτσα- Λευκίμης.Τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σάββατο αναμένονται παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονόνερο.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα στις περιοχές Λήμνου, Σποράδων, Ευβοίας, Κυκλάδων, Κρήτης και Δωδεκανήσων θα είναι έντονα, αλλά από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7-9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: