Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα στην Αττική



Στους 10,2 τόνους το χρόνο διαμορφώνονται οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατά κεφαλήν στην Αττική, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

Το μεγαλύτερο ποσοστό (86 %) οφείλεται στην κατανάλωση ενέργειας και το υπόλοιπο 14% στους λοιπούς τομείς (γεωργία, βιομηχανία, κ.α.).
Τα εν λόγω στοιχεία παρουσίασε στο συμπόσιο του ΣΕΒ για την εξοικονόμηση ενέργειας, ο κ. Reiner Scheppelmann, διευθυντής του συντονιστικού κέντρου για την κλιματική αλλαγή του Αμβούργου, το οποίο έχει αναλάβει την υλοποίηση προγράμματος μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 80 % ως το 2050, σε 15 ευρωπαϊκές πόλεις.
Η Αθήνα συμμετείχε στην αρχική φάση του προγράμματος, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν, η ηλεκτρική ενέργεια στην ελληνική πρωτεύουσα καλύπτει το 30 – 50 % της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης στα κτίρια.
Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ δεν επαρκεί από μόνη της για την μείωση των εκπομπών CO2.
O διευθυντής διαχείρισης ενέργειας της Deutsche Bank, κ. Ron Herbst παρουσίασε το πρόγραμμα μείωσης των εκπομπών CO2 που εφήρμοσε η τράπεζα διεθνώς στο δίκτυό της.
Μόνο στα κεντρικά γραφεία του ομίλου, στη Φρανκφούρτη, οι παρεμβάσεις που έγιναν οδήγησαν σε μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης ενέργειας κατά 55 %.

Πηγή: econews
Το διαβάσαμε στο:www.slap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: