Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τρεφόταν για δύο μήνες μόνο με πατάτες!


Με πατάτες – και μόνο με πατάτες – τρεφόταν όχι για μία ούτε για δύο εβδομάδες αλλά για συνολικά 60 ημέρες ένας 45χρονος Αμερικανός στην προσπάθειά του να πείσει την κυβέρνηση να μην αποσύρει την πατάτα από το σχολικό μενού.

Τι θα φάμε σήμερα; Πατάτες. Και αύριο; Πατάτες. Και την επόμενη εβδομάδα; Πάλι πατάτες. Με πατάτες – και μόνο με πατάτες – τρεφόταν όχι για μία ούτε για δύο εβδομάδες αλλά για συνολικά 60 ημέρες ένας 45χρονος Αμερικανός.
Συγκεκριμένα, στην προσπάθειά του να πείσει την κυβέρνηση να μην αποσύρει την πατάτα από το σχολικό μενού (όπως πρότεινε το Ινστιτούτο Ιατρικής των ΗΠΑ) και να αποδείξει την υψηλή διατροφική της αξίας, ο 45χρονος Κρις Βόιτ, διευθυντικό στέλεχος της ένωσης πατατοπαραγωγών της Ουάσιγκτον (της «Washington State Potato Commission»), αποφάσισε για δύο μήνες να τρώει αποκλειστικά πατάτες, στις οποίες να σημειωθεί μάλιστα πως δεν προσέθετε τίποτα άλλο παρά μόνο αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι.
Ο εν λόγω μαραθώνιος πατατοφαγίας έληξε την περασμένη Δευτέρα με τον Αμερικανό να έχει χάσει σχεδόν δέκα κιλά και να ετοιμάζεται να… ξαναμαγειρέψει πατάτες, αλλά αυτήν τη φορά με πικάντικη σάλτσα και κρέας, έτσι για αλλαγή.
«Νιώθω πραγματικά υπέροχα, μόλις έκανα ιατρικές εξετάσεις και είμαι μια χαρά», δήλωσε λίγες ώρες πριν το τέλος της δοκιμασίας του ο 45χρονος ο οποίος, ωστόσο, αναγνώρισε πως η πατάτα «δεν είναι σε θέση μόνη της να καλύπτει όλες τις ανάγκες μιας βιώσιμης διατροφής».

πηγη:www.slap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: