Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Δάχτυλα σαν εξετάσεις

Το μήκος των δαχτύλων στα χέρια, συνδέεται τελικά με το αναπαραγωγικό σύστημα στον άνδρα, καθώς μια νέα βρετανική έρευνα κατέδειξε ότι οι άντρες με μακριούς δείχτες, διατρέχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη!
Τα αποτελέσματα της...... συγκεκριμένης έρευνας, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μελλοντικά, σε διαγνωστικές διαδικασίες, ώστε οι γιατροί να ξεχωρίζουν εκείνους τους άνδρες, που χρειάζονται αμεσότερη και στενότερη επιτήρηση από εκείνους στους οποίους είναι καλύτερη μια τακτική αναμονής.

Ειδικότερα, οι ερευνητές του πανεπιστημίου Γουόργουικ και του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο (ICR), ανακάλυψαν ότι οι άνδρες, των οποίων ο δείκτης είναι μακρύτερος από τον παράμεσο, έχουν ένα τρίτο (33%) λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την ασθένεια, σε σχέση με όσους έχουν μακρύτερο παράμεσο έναντι του δείκτη.

Για να εξάγουν αυτά τα συμπεράσματα, οι μελετητές συνέκριναν τα χέρια 1.500 ασθενών με καρκίνο του προστάτη, με τα χέρια 3.000 υγιών ανδρών και διαπίστωσαν ότι σε περισσότερους από τους μισούς ασθενείς με καρκίνο, επικρατούσε το ίδιο πρότυπο του μικρότερου δείκτη σε σχέση με τον παράμεσο.

"Το σχετικό μήκος των δαχτύλων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν ένα απλό τεστ για τον κίνδυνο από καρκίνο του προστάτη, ιδίως στους άνδρες κάτω των 60 ετών", δήλωσαν οι ερευνητές, οι οποίοι πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους, σχετίζεται με το επίπεδο της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης.

Το τεστ αυτό θα μπορούσε να συνυπολογιστεί με άλλους παράγοντες, όπως το οικογενειακό ιστορικό ή ο έλεγχος του γενετικού υλικού, για να εντοπιστούν εκείνοι οι άνδρες, που απαιτείται να κάνουν περαιτέρω διαγνωστικούς ελέγχους και θεραπεία.
πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: