Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Πάτρα: Απειλούν με μήνυση τους γονείς του μαθητή που κατήγγειλαν βίαιη συμπεριφορά από τον καθηγητή του


Απίστευτη εξέλιξη
Συνέχεια είχαμε σήμερα στο χθεσινό περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς που κατήγγειλε γονέας ανηλίκου μαθητή, σε Γυμνάσιο της Πάτρας. Η καταγγελία που όπως είναι φυσικό προκάλεσε αίσθηση στην.... κοινή γνώμη της πόλης, φαίνεται ότι λειτούργησε ως καταλύτης στην εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς σήμερα το πρωί οι γονείς του μικρού μαθητή πήγαν στο Γυμνάσιο και συναντήθηκαν με την διευθύντρια και τον υποδιευθυντή που φέρεται ως ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης.

Η συζήτηση που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν έντονη και έγινε σε φορτισμένο κλίμα, οδήγησε τελικά σε μια απρόσμενη εξέλιξη, που ρίχνει λάδι στην φωτιά.

Απείλησαν με μηνΎσεις τους γονείς, ενώ με τον τρόπο που εξελισσόταν η συζήτηση ήταν σύμφωνα με την μαρτυρία των γονέων, σαν να ήθελαν να απομακρυνουν τον μικρό μαθητή από το σχολείο του και μάλιστα να πάει σε άλλο γειτονικό Γυμνάσιο, στην ευρύτερη περιοχή.

Απογοητευμένοι οι γονείς απευθύνθηκαν στο νέο σχολείο, όμως και εκεί δεν έγινε δεκτό το παιδί «λόγω έλλειψης θέσης», ενώ από εκεί τους πρότειναν να απευθυνθούν σε… νυχτερινό γυμνάσιο, συστήνοντάς τους μάλιστα δυο από αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του ανηλίκου μαθητή, το παιδί που είχε και στο παρελθόν προβλήματα με την συμπεριφορά του καθηγητή, δεν θέλει και το ίδιο πλέον να συνεχίσει σε αυτό το σχολείο.

Ο υποδιευθυντής κατά την συζήτηση που είχε με τους γονείς, θεωρεί την καταγγελία ψευδή, ενώ δεν παραδέχτηκε ότι είχε βίαιη συμπεριφορά απέναντι του και ότι του χτύπησε το κεφάλι στα κάγκελα της πόρτας.

Εντύπωση προκάλεσε στους γονείς η συμπεριφορά της διευθύντριας, η οποία τους φάνηκε αμέτοχη στην συζήτηση.

Ως οφείλαμε αναζητήσαμε την άποψη του φερομένου ως εμπλεκομένου καθηγητή, αλλά και της διευθυντρίας του Γυμνασίου, χωρίς όμως να τα καταφέρουμε.

Από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του μας ξεκαθάρισε πως για το περιστατικό εχει ενημερωθεί ακόμα και το Υπουργείο, ενώ ο ίδιος διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η αλήθεια της καταγγελίας και αν αυτή αποδείξει ότι τα πράγματα έγιναν όπως περιγράφουν οι γονείς, τότε θα υπάρξει αυστηρή τιμωρία σε όποιον εχει ευθύνη.

Δείτε τι δήλωσε σήμερα η μητέρα του παιδιού και το ίδιο το παιδί που μίλησε με την συγκατάθεση των γονιών του.
ΠΗΓΗ:http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: