Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Καλή χρονιά!


Καλή χρονιά και ευτυχισμένος ο νεοαφιχθείς καινούργιος χρόνος!

Μην κοιτάτε απορημένοι το ρολόι σας… Δεν έχει..... φθάσει ακόμη η ώρα! «Τότε προς τι οι ευχές;» θα αναρωτηθείτε. Μπορεί στην Ελλάδα να… αργεί ακόμη η αλλαγή του χρόνου ωστόσο κάποια μέρη του πλανήτη ήδη μπήκαν στο 2011!

Πρώτο και… καλύτερο το νησί Κιριμπάτι, το οποίο -αν και παγκοσμίως άγνωστο- κάθε χρόνο τέτοιες μέρες αναφέρεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης λόγω της «ιδιομορφίας» του να κάνει πάντα πρώτο Πρωτοχρονιά!

Οι -λίγο περισσότεροι από- 6.000 κάτοικοι του μικρού νησιού του Ειρηνικού εδώ και μια ώρα περίπου βρίσκονται στο 2011!


Σειρά, πήρε η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία οι οποίες στις 13.00 ώρα Ελλάδος μπήκαν με τη σειρά τους υποδέχθηκαν με μεγαλοπρέπεια το νέο έτος! Στο Σύδνεϋ, την πρώτη μεγάλη πόλη που εισήλθε στο 2011, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από νωρίς συγκεντρώθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης για να θαυμάσουν τα βεγγαλικά που υποδέχθηκαν το νέο έτος φωτίζοντας τον ουρανό. Όπως σημειώνουν τα ξένα μέσα, πάνω από 1,5 εκ. Αυστραλοί πήγαν στη φημισμένη Όπερα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι ασφαλείας να "διώχνουν" κόσμο!


Στις 15.00 άλλαξε το έτος στο Τόκυο με πανηγυρικές εκδηλώσεις ενώ στις 17.00 μπήκε ο καινούριος χρόνος στο "γειτονικό" Χονγκ Κονγκ με εκατομμύρια Κινέζους να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους. Σειρά παίρνουν τώρα Νέο Δελχί, Μόσχα, Άμπου Ντάμπι και Τεχεράνη.

Μαζί με την Ελλάδα θα αλλάξουν χρoνιά σε Ιερουσαλήμ, Κάιρο, Άγκυρα και Λευκωσία ενώ μια ώρα μετά θα επισκεφθεί το 2011 τις Βρυξέλλες, τη Μαδρίτη, το Παρίσι και τη Ρώμη.

Στις 02.00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας θα γιορτάσουν σε Λονδίνο, Λισσαβώνα και Δουβλίνο την έλευση του νέου έτους ενώ ακολουθούν οι πόλεις της αμερικανικής ηπείρου, με τη Νέα Υόρκη να «ξεκινά» το πάρτι στις 05.00 ώρα Ελλάδος και να αλλάζει χρόνο ακριβώς στις 07.00 το πρωί, τρεις ώρες νωρίτερα από την αλλαγή στην ανατολική ακτή, δηλαδή το Λος Άντζελες και το Σιάτλ που θα είναι από τις τελευταίες πόλεις που θα υποδεχθούντ ο 2011...
http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: