Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Σοκάρει το πελατολόγιο της κόκας


Ένα υψηλό στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας, έναν άνδρα που έχει εργαστεί ως μοντέλο στο εξωτερικό αλλά ζει στην Αθήνα, έναν ραδιοφωνικό παραγωγό και μία εταιρία ΕΠΕ με ροζ αντικείμενο δραστηριότητας, έχουν βάλει στο..... στόχαστρο οι αρχές ασφαλείας σε σχέση με την υπόθεση της συμμορίας με τις Πόρσε που πουλούσε κοκαΐνη, έκσταση και κάνναβη σε υψηλής οικονομικής επιφάνειας πελατεία και βρίσκεται ήδη στα χέρια της ΕΛΑΣ.

Η εμπλοκή των παραπάνω προέκυψε από την πολυήμερη παρακολούθηση των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών, από τα τηλέφωνα και τις επαφές των μελών της συμμορίας αλλά και από 50 αριθμούς τηλεφώνων που βρέθηκαν αποθηκευμένα σε κινητά και ατζέντες της συμμορίας και γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθούν, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι ανήκουν σε συνεργάτες του κυκλώματος που διακινούσαν κοκαΐνη σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η αστυνομία εκτιμά ότι το δίκτυο των πελατών εκτείνεται σε πάνω από 50 πρόσωπα - ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, έναν επιχειρηματία ξενοδοχείων, μοντέλα πρώην και νυν και άλλους υπεράνω πάσης υποψίας- πολλοί από τους οποίους είχαν περάσει και οι ίδιοι στη διακίνηση κοκαΐνης, είτε για λογαριασμό φιλικών τους προσώπων, είτε για να εξασφαλίσουν χρήματα για την αγορά των ποσοτήτων που χρειάζονται καθώς είναι χρήστες.

Η Δίωξη Ναρκωτικών, που αξιοποίησε και πληροφορίες που έφθασαν από την DΕA την αμερικανική υπηρεσία δίωξης λαθρεμπορίου, συνεχίζει τις έρευνες έχοντας "κλειδώσει" πάνω στα συγκεκριμένα πρόσωπα και την εταιρία, καθώς ή εκτίμηση είναι ότι συνολικά εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι από τους εννέα συλληφθέντες.

Παράλληλα γίνονται έρευνες σε όλη την Αττική για να εντοπιστεί χώρος στον οποίο εκτιμάται ότι η συμμορία έχει αποθηκεύσει μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν οι αρχές, είχαν προμηθευτεί πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών από αυτές που βρέθηκαν.

Η κοκαΐνη πάντως έφθανε στην Ελλάδα, κρυμμένη μέσα σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, αλλά η διαδρομή και ο τρόπος απόκρυψης είχαν επισημανθεί από τις αμερικανικές αρχές.

Οι κατηγορούμενοι πάντως, ένας Γάλλος, δύο ομογενείς από τον Καναδά τις ΗΠΑ και έξι Έλληνες, αρνούνται ότι πουλούσαν ναρκωτικά, ωστόσο από τη Δίωξη Ναρκωτικών οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πλήθος στοιχείων - ακόμη και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις- που συγκεντρώθηκαν μετά από παρακολούθηση που κράτησε έξι μήνες.
πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: