Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστή η κεντρική οδική σύνδεση Ελλάδος - Βουλγαρίας


Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην κεντρική οδική αρτηρία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Τμήμα του αυτοκινητοδρόμου (Ε79), στην περιοχή Κρέσνα (περίπου 60 χιλμ. από τα ελληνικά σύνορα) κατέρρευσε από τα φουσκωμένα λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης νερά του Στυμώνα και αργά τη νύχτα, φορτηγό αυτοκίνητο παρασύρθηκε στο σημείο από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να αγνοείται ο οδηγός του.

«Η άνιση μάχη με τα στοιχεία της φύσης δίνεται με μεγάλη προσοχή, ώστε να αποφευχθεί τυχόν επανάληψη του τραγικού επεισοδίου χθες τη νύχτα, όταν φορτηγό αυτοκίνητο, που έπαιρνε μέρος στην αποκατάσταση του δρόμου, χάθηκε στον ποταμό», δήλωσε ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Βουλγαρίας, Στέφαν Μπούρουτζίεφ.

Αλλα επτά άτομα αγνοούνται στη γειτονική χώρα εξαιτίας των βροχοπτώσεων -ανάμεσά τους δύο παιδιά, που βρίσκονταν σε σπήλαιο, κοντά στο χωριό Μπόσνιεκ δυτικά της Σόφιας.

Η στάθμη του Στρυμώνα παραμένει υψηλή και η ορμητικότητα των νερών μεγάλη και για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί πότε θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία ο Ε79. Μέχρι τότε η κυκλοφορία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας γίνεται μέσω του συνοριακού σταθμού Εξοχή - Ιλινδεν (σσ. συνδέει τις πόλεις Δράμα και Γότσε Δέλτσεφ) και τις άλλες διόδους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

πηγη:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: