Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση Υπουργού Εξωφρενικών:Δεχόμαστε τη μακεδονική γλώσσα(;)

Anti-ntp:Μας εκφράζει απόλυτα το σχόλιο του taxalia στο τέλος της ανάρτησης.
Ειμαι Έλληνας πολίτης και θλίβομαι με οσα αποκαλύπτονται για τα εξωτερικά μας θέματα και ιδιαίτερα για το Σκοπιανό.
Η Ελληνική αντίδραση...... μηδαμινή σε όλα τα επίπεδα. Διαρκή δημοσιεύματα συνεντεύξεις και αποκαλύψεις αλλά και απαντήσεις των Ελληνικών κυβερνήσεων αποκαλύπτουν το τετελεσμένο του θέματος. Η Γλωσσά και η Εθνότητα θα είναι Μακεδονικη και σε...
αντάλλαγμα θα υπάρξει μια erga omnes αποδοχή γεωγραφικού προσδιορισμού μόνο για το όνομα του Κράτους των Σκοπίων.

Σε συνέχεια του περιστατικού επαναφοράς της γλώσσας των Σκοπίων ως 'Μακεδονικής' στα Ηνωμένα Έθνη έπειτα από παρέμβαση στο υψηλότερο επίπεδο της πΓΔΜ προς τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο κυριος Δρουτσας ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η Ελλαδα θα δεχτεί τη Μακεδονική γλώσσα ως προϊόν συμβιβασμού στο θέμα του ονόματος.
Δεν απαντά σε καμία ερώτηση που του έθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ Κοραντής και μάλιστα αναφέρει απλά ότι η γλώσσα των Σκοπίων είχε εισήχθη στον ΟΗΕ από το 1993 ως 'Μακεδονική' και ως εκ τούτου ουδεμία αντίδραση δεν υπάρχει (και ούτε θα υπάρξει).

Βάζω στοιχημα.ότι θα υπαρξει λύση erga omnes για την ονομασια του κράτους των Σκοπίων αλλα με αποδοχη 'Μακεδονικης' γλώσσας και ισως της υπηκοοτητας.
Μια τρυπα στο νερό δηλαδη. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδος και των Σκοπίων θα είναι ευτυχισμένες και θα το περάσουν η κάθε μία σαν επιτυχία.
Διαβάστε την ερώτηση και την απαντηση του κ Δρουτσα στην οποία είναι κοινοποιημένο το Γραφείο του Πρωθυπουργου. Τα συμπεράσματα δικά σας

Ερωτηση Κοραντή
http://icorantis.files.wordpress.com/2010/11/6283_erot_droutsa_ohe_16_11_2010.pdf

Απαντηση Δρουτσα
http://icorantis.files.wordpress.com/2010/12/6283_apan_droutsa_16_11_2010.pdf

Με λίγα Λόγια
Ονομα κράτους:Βορεια Μακεδονια
Ονομα Γλώσσας:Μακεδονικη
Υπηκοοτητα:Μακεδονική


Είναι τυχαιο ότι την προταση για σιωπηρη αναγνωριση γλώσσας και εθνους ειχε αποκαλυφθει σε απορρητο τηλεγραφημα των ΗΠΑ
Κυριε Δρουτσα απαντηστε ΞΕΚΑΘΑΡΑ-το erga omnes θελετε να ισχυει μόνο για το ονομα του κράτους των Σκοπίων και όχι για την γλώσσα και την υπηκοότητα; Αυτή είναι η Ελληνική επιδιωξη και η μονιμη λύση στο πρόβλημα;

P.P. (ήρθε με E-mail στο taxalia)
..........
σχόλιο taxalia: Μιας και ο κ.Δρούτσας μας διαβάζει τακτικά: Η υπόθεση της αποδοχής μιας τέτοιας λύσης δεν είναι υπόθεση κανενός Δρούτσα ή Παπανδρέου ή Σαμαρά η... Είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων. Κανένας μηχανισμός "επιρροής" με όσα χρήματα κι αν στηριχθεί δεν μπορεί να παρακάμψει την εθνική θέση. Ο εξευτελισμός της Ελλάδας από τη FYROM θα σταματήσει εδώ.
Yπάρχει από όλους μας μεγάλη διάθεση να λυθεί η διαφορά μας με τα Σκόπια, σε όφελος της διαρκούς ειρήνης και ευημερίας των Βαλκανίων.
Αλλά, δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα. Τελεία και παύλα.

πηγη:anti-ntp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: