Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ιράν: Δεν υποκύπτουμε στις πιέσεις

Το Ιράν δεν θα αποδεχθεί την αναστολή της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου κατά τις προσεχείς διαπραγματεύσεις με τους "Έξι", οι οποίες προβλέπεται να διεξαχθούν στα τέλη Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο....... ιρανός διαπραγματευτής Σαΐντ Τζαλιλί μετά την ολοκλήρωση των διήμερων συνομιλιών του Ιράν με τις έξι μεγάλες δυνάμεις στη Γενεύη.

"Ανακοινώνω ανοιχτά και καθαρά ότι το Ιράν δεν θα συζητήσει μια διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου κατά την επόμενη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη με τις μεγάλες δυνάμεις", δήλωσε ο Τζαλιλί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Τζαλιλί σημείωσε επίσης ότι οι συνομιλίες μεταξύ των "Έξι" και του Ιράν για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα πρέπει να βασίζονται "στη συνεργασία" και όχι στις πιέσεις.

Παράλληλα ο ιρανός διαπραγματευτής άφησε να εννοηθεί σαφώς ότι το Ιράν διαφωνεί με ορισμένα σημεία της δήλωσης της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον μετά τις διήμερες συνομιλίες.

Το Ιράν δεν θα δεχθεί να συζητήσει για τα δικαιώματά του στην πυρηνική ενέργεια κατά την προσεχή σύνοδο με τους "Έξι" στην Κωνσταντινούπολη, σημείωσε ο Τζαλιλί, σε αντίθεση με αυτό που είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα η Άστον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγη:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: