Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Μεγέθυνση στήθους


Ένα πλούσιο μπούστο είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Ο πλαστικός χειρουργός Σπύρος Β. Ιωαννίδης σου λύνει λοιπόν όλες τις απορίες σε σχέση με ένα θέμα που έχει περάσει από το μυαλό πολλών γυναικών.


Πώς γίνεται;

Η πιο διαδεδομένη και εγκεκριμένη μέθοδος είναι η εμφύτευση ειδικών προσθηκών από σιλικόνη. Είναι ένα συνθετικό υλικό υψηλής διαβάθμισης. Μπορεί να παραχθεί σαν υγρό, παχύρευστο (gel) ή στερεό ελαστικής συστάσεως.
Είναι αδρανές υλικό. Η εμφύτευσή της στο ανθρώπινο σώμα προκαλεί ελάχιστη αντίδραση με τον σχηματισμό μιας λεπτής «κάψας» από συνδετικό ιστό.

Μετά από δεκαετίες χρήσης του συγκεκριμένου υλικού, ο πλαστικός χειρουργός Σπύρος Β. Ιωαννίδης τονίζει πως "δεν έχει παρατηρηθεί καμιά περίπτωση εμφανίσης καρκίνου εξ'αιτίας των εμφυτευμάτων". Η προσθήκη από σιλικόνη είναι ένας μικρός σάκκος από στέρεη-ελαστική σιλικόνη που μπορεί να γεμίσει με πυκνόρευστη σιλικόνη ή φυσιολογικό ορό κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Πριν από την επέμβαση

-Συζητούμε το γενικό ιστορικό και τυχόν νόσου του μαστού. Γίνεται εξέταση του μαστού γιατί πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχει ενεργός νόσος του μαστού.
-Αποφασίζουμε για το επιθυμητό μέγεθος που θέλουμε να πετύχουμε.
-Δεν πρέπει να πάρετε ασπιρίνη ή άλλα φάρμακα που την περιέχουν για 7-10 περίπου ημέρες πριν από την επέμβαση. --Επιπλέον καλό είναι να συζητήσεις με το γιατρό εάν παίρνεις άλλα φάρμακα (ορμόνες κ.λ.π.).
-Εάν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, καλό είναι να αποφύγετε να χειρουργηθείτε 2-3 ημέρες πριν και μετά από την περίοδο.

Πως γίνεται η τομή;

Για να τοποθετηθεί η προσθήκη σιλικόνης στη θέση της, χρησιμοποιούμε μια τομή μήκους 2,5-4 εκατοστών. Για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ορατή μπορούμε να την τοποθετήσουμε στα εξής «στρατηγικά» μέρη:
-Στην πτυχή κάτω από τον μαστό. Είναι ο κλασικός τρόπος.
-Στον κάτω μισό της θηλής εκεί που τελειώνει το σκούρο δέρμα.
-Στην πτυχή της μασχάλης. Η ουλή είναι εντελώς αδιόρατη και την προτιμούμε.

Που τοποθετείται η προσθήκη;

Ανάλογα με προϋποθέσεις που θα συζητήσεις με το γιατρό σου, μπορεί να τοποθετηθεί:
-Ακριβώς πίσω από τον μαστικό αδένα, ή ακόμη
-Πίσω από τον Μείζωνα Θωρακικό Μυ, σε ειδικές περιπτώσεις. Σε αυτή τη θέση δεν επηρεάζει η λειτουργία του αδένα, (γαλακτοφορία, αισθητικότητα, ιατρική εξέταση του μαστού).

Η επέμβαση

Η επέμβαση είναι πλέον ρουτίνας και μπορεί να γίνει ακόμη και με τοπική ή ειδική ελαφριά αναισθησία. Το δέρμα ενώνει και πάλι με εσωτερικές ραφές και κολλητική ταινία. Δεν χρειάζονται επιπλέον επίδεσμοι, αφού ένα σουτιέν χωρίς σύρμα, στο κατάλληλο μέγεθος λειτουργεί σαν επίδεσμος.

Πότε θα επιστρέψω σπίτι μου;

Μπορείς να επιστρέψεις και το απόγευμα της ίδιας μέρας. Ο γιατρός σου θα σου υποδείξει τα κατάλληλα παυσίπονα για να προληφθούν τυχόν πόνοι. Καλό είναι βέβαια να αποφύγεις τις βαριές χειρονακτικές δραστηριότητες (οδήγηση, να σηκώνεις βαριά αντικείμενα, τοποθέτηση αντικειμένων σε ράφια κλπ).
Για 7-10 μέρες θα πρέπει να περιοριστείς στις απολύτως απαραίτητες δραστηριότητες. Θα χρειαστεί τέλος να επισκεφθείς τον γιατρό σου μια μέρα μετά την επέμβαση και στη συνέχεια 5 ημέρες μετά!

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όπως σε κάθε επέμβαση μπορεί να αισθανθείς ελαφρούς πόνους, αιμορραγία, πρήξιμο ή υπερτροφική ουλή. Όλα όμως μπορούν να αποφευχθούν με λεπτομερή τεχνική, αλλά και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά αν εμφανιστούν.
Επιπλέον στην επέμβαση αυτή παρατηρείται:
- Αλλαγή της αισθητικότητας της θηλής (υπεραισθησία ή υπαισθησία) είναι σπάνια και σχεδόν πάντοτε προσωρινή.
- Εμφάνιση σκληρότητας. Σε μερικές περιπτώσεις η «κάψα» που σχηματίζεται γύρω από την προσθήκη μπορεί να γίνει αρκετά σκληρή. Θεραπευτικά μπορούμε να προκαλέσουμε ρήξη της ή και να την αφαιρέσουμε, εάν χρειαστεί.
-Ρήξη της προσθήκης, από μετέπειτα ατυχήματα ή ελαττωματική κατασκευή.

πηγη:www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: