Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Έρχονται βροχές από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς


Με ήπιο καιρό θα ξημερώσει η πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς αλλά από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές που την...... Κυριακή θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Πάντως σήμερα όσοι ταξιδέψουν τόσο για ηπειρωτικούς όσο και για νησιωτικούς προορισμούς θα έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό.

Πιο αναλυτικά σήμερα Παρασκευή στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχει αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 7 με 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 14 και στα νησιά τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τις νυχτερινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αύριο Πρωτοχρονιά προβλέπεται τοπική συννεφιά αρχικά στο Ιόνιο και αργότερα στην Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθεί και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Οι βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στην Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα ενώ τη νύχτα αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθεί αραιή συννεφιά που τη νύχτα θα πυκνώσει. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι από τις μεσημεριανές ώρες στα 4 με 5 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες στα νοτιότερα τμήματα τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά 4 με 5 μποφόρ ενώ στα Δωδεκάνησα τις πρώτες πρωινές ώρες θα φτάνουν τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ αλλά σταδιακά και από τα δυτικά θα επικρατήσουν σε όλο σχεδόν το Αιγαίο νότιοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει στα βόρεια τους 8 με 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 15 και στα νησιά τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Την Κυριακή θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο που σταδιακά και μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Παράλληλα θα πέσουν και λίγα χιόνια στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανοιχτά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι γρήγορα στα 5 με 6 μποφόρ ενώ στα νοτιοδυτικά δεν αποκλείεται να φτάσουν αργότερα για λίγο μέχρι τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο θα φτάσει στα βόρεια τους 9 με 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά τους 17 βαθμούς Κελσίου.
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: