Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Παπάς άξιος… ντετέκτιβ!


Θα μπορούσε να κάνει καριέρα στην Αστυνομία ο… ιερέας μιας εκκλησίας στο Κατάκολο Ηλείας, που αποδείχθηκε ικανότατος ντετέκτιβ!

Αντιλήφθηκε αμέσως ότι οι δύο άγνωστοι που έβγαιναν από το ναό ήταν ύποπτοι και, όταν βεβαιώθηκε ότι είχαν κατακλέψει τα τάματα, τους παρακολούθησε αθέατος ώσπου να βρει αστυνομικούς για να τους πιάσουν!

Τα πέντε λεπτά που έλλειψε από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου ο ιερέας, έδωσαν την ευκαιρία σε δύο αλλοδαπούς ιερόσυλους να αρπάξουν από την εικόνα του αγίου όλα τα τάματα των πιστών. Δεν υπολόγισαν, όμως, το… αστυνομικό δαιμόνιο του παπά! Ο εφημέριος υποψιάστηκε τους δυο νεαρούς που συνάντησε στα σκαλιά της εκκλησίας, από τον τρόπο που τον κοίταζαν. Έτσι, μπήκε τρέχοντας μέσα και βρήκε την εικόνα του Αγίου Νικολάου πεσμένη στο πλάι με το πλαίσιο σπασμένο, ενώ το χρυσό φωτοστέφανο και τα τάματα των πιστών είχαν κάνει φτερά!

Αμέσως βγήκε έξω και πρόλαβε να δει τους ιερόσυλους να κατευθύνονται προς το λιμάνι. Τους ακολούθησε χωρίς να τον δουν, ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησε την Ασφάλεια Πύργου με το κινητό του. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή και βρήκαν τον ιερωμένο που δεν άφησε στιγμή τους κλέφτες από τα μάτια του! Έτσι, τους συνέλαβαν και βρήκαν πάνω τους δυο χρυσούς σταυρούς με χρυσές αλυσίδες, ένα χρυσό δαχτυλίδι και ένα χρυσό μενταγιόν! Οι δράστες, που είναι Ρουμάνοι, κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πύργου.

πηγη:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: