Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Φουντώνουν τα σενάρια των πρόωρων εκλογών


Το άσχημο κλίμα που επικρατεί στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και οι αιχμές που άφησαν αρκετά στελέχη, ανάμεσά τους και κορυφαία, του κυβερνώντος..... κόμματος στην συζήτηση του προϋπολογισμού αναζωπύρωσαν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Η Real news στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της αναφέρει πως ο Πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του μέσα στις γιορτές και οι πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής τους θα είναι το διάστημα μεταξύ 20 Μαρτίου και 7 Απριλίου.

Οι αλλαγές που πρόκειται να έρθουν το 2011 θα είναι οι σκληρότερες που έχουν υπάρξει από την υπογραφή του μνημονίου. Οι αυξήσεις σε βασικά προϊόντα λόγο της αύξησης του ΦΠΑ θα φανούν στις τσέπες των καταναλωτών από τις πρώτες μέρες του νέου έτους, οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ και στα εργασιακά που θα πάρουν σάρκα και οστά αλλά και η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων αναμένεται να προκαλέσουν κοινωνικές αντιδράσεις.

Παράλληλα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζουν να σφυροκοπούν τόσο στο παρασκήνιο, όσο και στο προσκήνιο του Υπουργό Οικονομικών ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο ακόμα και συναδέρφων του όπως αποδείχθηκε και στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

Εκτός των άλλων η κυβέρνηση τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να φέρει στην βουλή και την πρότασή της για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Οι μέχρι τώρα μετρήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι της ΝΔ παρά το γεγονός πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ψαλιδίσει σημαντικά την διαφορά. Δεν ξέρουν όμως στο Μέγαρο Μάξιμο για πόσο ακόμα θα τηρείται αυτή η διαφορά ασφαλείας με την ΝΔ.

Όλα τα παραπάνω σταθμίζει ο Γιώργος Παπανδρέου για να πάρει τις αποφάσεις του.

Δεν λείπουν όμως και εκείνοι που εισηγούνται προς τον Πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στην λαϊκή ετυμηγορία καθώς κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο οικονομικά την χώρα μας και υποστηρίζουν πως δεν θα άρεσε μια τέτοια απόφαση στην Τρόικα.
πηγη:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: