Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Νεκρός λύκος από δηλητηριασμένο δόλωμα


Η χρήση φόλας απειλεί την βιοποικιλιότητα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Αρκτούρου», η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ειδοποιήθηκε από υπαλλήλους της Δασικής Υπηρεσίας Τρικάλων και έσπευσε στην περιοχή για να διαπιστώσει ότι νεκρός βρέθηκε ένας λύκος από δηλητηριασμένο δόλωμα, δίπλα σε πηγή νερού κοντά στον οικισμό Κρήνη του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων. Πρόκειται για τον 7ο λύκο, που εντοπίζεται νεκρός από ανθρωπογενές αίτιο (δηλητήριο, τροχαίο ατύχημα, πυροβολισμός) για φέτος.

Ο «Αρκτούρος» επισημαίνει ότι η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί απειλή για τη βιοποικιλότητα και γνωστοποιεί την έναρξη προγράμματος αντιμετώπισης του προβλήματος σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης καθώς και φορείς από την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν σχετικά περιστατικά.

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν δίκτυα κτηνοτρόφων, Δασαρχείων, που εποπτεύουν κυνηγετικές περιοχές, και δήμων που θα συνεργάζονται και θα απαγορεύουν τη χρήση του δηλητηρίου με στόχο την προστασία της βιοποικιλότητας.

πηγη:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: