Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σε ελεύθερη πτώση ο υδράργυρος

Αισθητή έχει γίνει από την Παρασκευή το απόγευμα η αλλαγή του καιρού στην Αττική, καθώς η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας που ξεκίνησε από τη βόρεια Ελλάδα επεκτείνεται ταχέως και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Η Πάρνηθα έχει ήδη ντυθεί στα λευκά, ενώ οι....... θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη προκάλεσαν ήδη μερικό απαγορευτικό απόπλου.

Χαρακτηριστικό της αλλαγής του καιρού είναι το γεγονός ότι στην πόλη της Κοζάνης η θερμοκρασία κυμαινόταν, την Πέμπτη το πρωί, στους 17 βαθμούς και το πρωί έπεσε στο μηδέν. Την ίδια ώρα σε Πτολεμαϊδα και Φλώρινα η θερμοκρασία έπεσε στο -1.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, το Σάββατο στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο, χιόνι στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, με πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στα δυτικά και βόρεια της χώρας. Κακοκαιρία στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας, με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια στους 5 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 10 και στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα στους 9 βαθμούς Κελσίου.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: