Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου


Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία με το αργό να διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών.
Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για.... συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου κατέγραφε άνοδο κατά 14 σεντς στα 89,33 δολάρια το βαρέλι. Το Μπρεντ ήταν επίσης ενισχυμένο κατά 17 σεντς στα 91,59 δολάρια.

"Οι τιμές συνεχίζουν την ανοδική πορεία της περασμένης Παρασκευής" τονίζει ο Βίκτορ Σουμ,αναλυτής της "Purvin & Gertz" στη Σιγκαπούρη. Το κύμα ψύχους στην Ευρώπη ,αν και άρχισε κάπως να υποχωρεί,πιέζει προς τα πάνω τις τιμές ,προσθέτει ο Βίκτορ Σουμ.

Την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη το αργό έκλεισε στα 89,19 δολάρια το βαρέλι, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Οκτωβρίου 2008 ,παρά τα αρνητικά στοιχεία για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αγορά πετρελαίου κινείται ανοδικά μετά και τη δημοσίευση άλλων στοιχείων για την πορεία της αμερικανανικής οικονομίας ,όπως η ενίσχυση της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών,που ήταν πιο ισχυρή από ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
To διαβάσαμε:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: