Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ!!!!


ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Χτές το βραδάκι, όπως καθόμουν στο σπίτι, είπα να βγώ λίγο στην βεράντα, να πάρω αέρα.
Αγναντεύοντας τις.... πολυκατοικίες της περιοχής, διαπίστωσα με έκπληξη, ότι παρά τις γιορτές που έρχονται, ούτε το 20% από τα φωταγωγημένα μπαλκόνια των προηγουμένων ετών, δεν είχαν στολιστεί. Αμέσως μετά, με τρόμο διαπίστωσα ότι ούτε το δικό μου δεν είχα στολίσει με τα γνωστά λαμπάκια κτλ. Μπήκα μέσα, και προσπαθούσα με το μυαλό μου να αιτιολογήσω το ‘’σκότος’’ της γειτονιάς. Δεν χρειάστηκε και μεγάλη προσπάθεια. Σκέφτηκα, ότι ο λόγος θα ήταν ο ίδιος που δεν στόλισα το δικό μου μπαλκόνι.

Έφταιγε το κρύο ? Μάλλον όχι, αφού πριν τρείς μέρες ήταν χαρά θεού.

Έψαξα και δεν τα βρήκα ? Μάλλον όχι, αφού ήταν σε μια γωνιά στο μπαλκόνι και με περίμεναν.
Τότε, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα καμμία απολύτως διάθεση για στολίδια, φρου-φρου και αρώματα, έτσι που μας έκαναν. Για τον ίδιο λόγο ‘’παρέλειψαν’’ και οι γείτονες να στολίσουν τα μπαλκόνια τους προφανώς.

Κάποιος όμως πρέπει να φταίει για την κακή διάθεση και την κακή ψυχολογική κατάσταση του κόσμου.

Είδα στις ειδήσεις, ότι έναν βολευτή και πρώην υπουργό, αν και έχει συμπαθητική φάτσα, προχτές τον ξυλοφόρτωσαν, κατά τη διάρκεια μιας συγκεντρώσεως και πορείας. Θυμήθηκα, ότι τον Αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως τον προπηλάκισαν ηλικιωμένοι στη λίμνη της Βουλιαγμένης πριν από λίγο καιρό. Άκουσα και για άλλα παρόμοια περιστατικά, με κεντρικούς ήρωες άλλους βολευτές και υπουργούς, παλιούς και καινούριους. Κατάλαβα. Ο καιρός της ευγένειας ( ‘’λίγο χαβιάρι κύριε πρέσβη…’’ ) πέρασε, και ελπίζω οριστικά, για την συγκεκριμένη συνομοταξία των κοιλεντερωτών.

Καιρός να πούμε πια τα πράγματα με το όνομά τους.
Καλά, εσείς ‘’κύριοι ‘’ Πράσινοι και Γαλάζιοι, και τα άλλα συμπαρομαρτούντα χρωματιστά, από πού πήρατε το δικαίωμα να βυθίσετε μια ολόκληρη χώρα στην κατάθλιψη ? Επειδή σας ψηφίσαμε στις εκλογές ? Μα και αν ακόμα δεν σας ψηφίζαμε, μη ανεχόμενοι πλέον αυτού του είδους την δημοκρατία, παλι τα ίδια θα κάνατε.

Νομίζετε ότι οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών είναι τυχαίο γεγονός ? Έτσι θέλετε να πιστεύετε ? Θέλετε να ρίξετε την ευθύνη σε θερμοκέφαλους αντιδραστικούς , αναρχικούς ή σε εκκολαπτόμενους τρομοκράτες ? Είναι η οργή του λαού, που όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται, και πολύ φοβάμαι ( ή εύχομαι ? ) ότι θα έρθει η κορύφωσή της.

Όλη αυτή η κατάσταση, μας έχει γεμίσει οργή που δεν περιγράφεται. Τα μηνύματα, λέτε ότι τα παίρνετε, αλλά δεν έχετε καταλάβει τίποτα ακόμα. Η οργή αυξάνει καθημερινά, όσο δεν φαίνεται ‘’φως στο τούνελ’’. Και καθημερινά, το μόνο που μαθαίνουμε είναι ότι το τούνελ όσο πάει γίνεται και μακρύτερο. Ακόμα δεν είδατε τα χειρότερα, που πολύ φοβάμαι ότι θα έρθουν.
‘’Κύριοι’’ πολιτικοί, προς το παρόν, μπορείτε να κυκλοφορείτε ελεύθερα, νύχτα και στα σκοτεινά για να μην σας πάρουν χαμπάρι, σε αυτοκίνητα με φιμέ παράθυρα για να μην σας δει κανένας, με στρατιές ασφαλείας εμπρός, πίσω και στα πλάγια.
Πόσο νομίζετε ότι αυτό θα συνεχιστεί ? Σε μια ταβέρνα με φίλους σας ( εάν έχετε φίλους και όχι ακόλουθους ) μπορείτε να πάτε ?
Μια βόλτα στην Ομόνοια ( λάθος, εκεί δεν σας αναγνωρίζει κανείς ) στην Πανεπιστημίου, στην Αιόλου, στην Εγνατία, στην Τσιμισκή, στην πλ. Αριστοτέλους κτλ μπορείτε να πάτε ? Τολμάτε, όπως παλιά, να μπείτε σε κάποιο μαγαζί και να ρωτήσετε πώς πάνε οι δουλειές ?

Έτσι που τα κάνατε, ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ? που λένε και στο γήπεδο. Ξέχασα, αυτό το έχετε εξασφαλίσει. ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ?????

Βγαίνει ο άλλος στο χαζοκούτι και ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λέει ότι οι άλλοι έκαναν λαμογιές, αλλά ο ίδιος όχι, είναι καθαρός. Καθαρός μπορεί να είναι γιατί πλύθηκε πριν από μισή ώρα, όμως πολιτικά καθαρός δεν είναι , γιατί ενώ ήξερε, δεν αντέδρασε. Άρα, είναι συνένοχος και ίσως πιο ένοχος από τους κλέφτες, γιατί ή είναι δειλός, ή περιμένει την σειρά του. Έτσι πάει το πράγμα.

Πιέζετε οικονομικά και μας έχετε αλλάξει τα φώτα. Και μας λέτε ότι αυτά ήταν απαραίτητο να γίνουν, γιατί διαφορετικά θα χρεοκοπούσαμε. Δεν θα σταθώ εδώ, γιατί πολλά έχουν κυκλοφορήσει για το εάν πράγματι ήταν απαραίτητα και για το εάν υπήρχαν άλλες λύσεις. Θα σταθώ όμως στο ότι ενώ οι ίδιοι λέτε ότι τα λεφτά τα έκλεψαν, περιορίζεστε στις επιτροπές διερεύνησης κτλ κτλ στις οποίες εσείς οι ίδιοι αποφασίζετε για τους εαυτούς σας.

Θέλετε συναίνεση από το λαό ? Κλείστε φυλακή τους κλέφτες και δημεύστε τις περιουσίες τους, εδώ και τώρα. Και πάλι αργήσατε. Τότε θα δείτε ανταπόκριση, τότε θα εξασφαλίσετε νίκη στις εκλογές της επόμενης εικοσαετίας. Αυτό δεν είναι το κύριο μέλημά σας ? Δεν το καταλαβαίνετε ίσως, αλλά ο λαός απαιτεί δικαιοσύνη, και αυτή μόνο μία μπορεί να είναι.
Κόβετε μισθούς, συντάξεις, δώρα, από ποιους ? Από αυτούς που έχουν λίγα, και τώρα θα έχουν λιγότερα.

Από τους εαυτούς σας τι κόψατε ? Α, ναι, είναι έξοδα για να αντεπεξέλθετε στις ανάγκες του βολευτή.
Εσείς που ήρθατε να μας κυβερνήσετε και να μας σώσετε, γιατί το κάνετε με τα δικά μας λεφτά ?

Μελετάτε, έμαθα, αυξήσεις και στις αστικές συγκοινωνίες. Καλά, είστε ηλίθιοι ? Ποιοι τις χρησιμοποιούν ? Αυτοί που δεν έχουν ιδιωτικό παρκινγκ όπου πηγαίνουν, αυτοί που δεν παίρνουν ταξί για το παραμικρό. Οι φτωχοί δηλαδή. Εναντίον τους και πάλι ?
Χθες βγήκε κάποιος βλάκας στο χαζοκούτι, και διαμαρτυρήθηκε γιατί με τις περικοπές, κατέβηκε το επίπεδο ζωής, στο οποίο ήταν συνηθισμένος ο ίδιος και η οικογένειά του. Μας έλεγε, ότι τώρα έχει πρόβλημα στο να σπουδάσει τα παιδιά του στο εξωτερικό, όπου τα έστειλε για καλύτερες σπουδές και άλλες λαμακείες. Αναρωτήθηκε κανείς, τι κάνουν οι υπόλοιποι με τα παιδιά τους ? Μπορούν να τα στείλουν για μαθήματα πιάνου ( τρομάρα τους ), αγγλικών, ρωσικών, σουαχίλι, σε φροντιστήρια, σε ιδιαίτερα κτλ ?

Έχω φίλους που τα παιδιά τους είναι 33 – 37 χρονών, παίρνουν 600 – 800 ευρώ τον μήνα ( εάν έχουν δουλειά ) και μένουν ακόμα στους γονείς τους. Πολλοί λένε ότι έτσι βολεύονται ( φαγητό, πλύσιμο κτλ ) .Τους δίνετε καμιά ευκαιρία να κάνουν και αυτά την οικογένειά τους, ( το κύτταρο του Έθνους, εάν θυμάστε τίποτα ) να ανεξαρτητοποιηθούν και να μην έχουν την καθημερινή ανάγκη των γονιών τους ? Προφανώς αυτό σας ενδιαφέρει, αλλά μόνο στα πλαίσια φιλοσοφικής συζητήσεως.

Έχετε τις Τράπεζες και τις θυμιάζετε, ενώ θα έπρεπε πρώτα από αυτές να αρχίσετε, με τα υπερκέρδη τους, τα οποία προέρχονται όλα από τον ιδρώτα του λαού. Αυτούς τους επίσημους τοκογλύφους, τους διατηρείτε αλώβητους, γιατί τους φοβάστε. Επικαλούμαι την κοινή λογική, εάν έχετε. Είναι δυνατόν, κάθε χρόνο τα κέρδη να αυξάνουν ? Ποια οικονομική θεωρία το προβλέπει αυτό ? Η οικονομία δεν είναι ελατόν και όλκιμο είδος, ούτε συμπιέσιμο. Είναι αυτή που είναι. Μπερδέψατε την ανάπτυξη με την σταθερότητα. Αλλά τι λέω τώρα… Μακάρι να θέλατε να καταλάβετε. Αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που θέλει γνώσεις που δεν έχετε.

Καλό θα ήταν, να διαβάσετε και λίγη Ιστορία. Καλό κάνει , και διδάσκει. Το κυριότερο, επαναλαμβάνεται. Ξέρετε, το 1789 δεν είναι και πάρα πολύ μακριά. Έμαθα μάλιστα, ότι κάποιοι επιστήμονες ανακάλυψαν κύτταρα από τον Δαντών, το Ροβεσπιέρο και τον Μαρά και τα κλωνοποίησαν. Αυτοί οι κλώνοι, έχουν ήδη μεγαλώσει. Αφού δεν έχουμε δικούς μας, ( οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τραίνο ) ίσως θα ήταν χρήσιμο να τους φέρουμε. Μυαλό υποτίθεται ότι έχετε, και καταλαβαίνετε, κύριοι Λουδοβίκοι και λοιποί μαρκήσιοι.

Ούφ, τα έγραψα και ξεθύμανα. Για λίγο όμως. Δυστυχώς, είμαι βέβαιος ότι θα επανέλθω. Αυτό που υπόσχομαι πάντως, είναι ότι αύριο το πρωί με κρύο ή χωρίς, θα βγώ να στολίσω το μπαλκόνι μου, όπως κάθε χρόνο.
Καλές γιορτές.
Ανδρέας
Μας το "ταχυδρόμησε":kanena2010.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: