Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Η κυρία Κατσέλη,το φάρμακο της τρόικας που σκοτώνει και η αλήθεια


Ωρύεται και διαρρηγνύει τα ιμάτιά της αριστερά και δεξιά η κυρία υπουργός Εργασίας,Λούκα Κατσέλη,πως ήταν αντίθετη με το πολυνομοσχέδιο σκούπα,που οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα και πως αρνήθηκε να συναινέσει στην παραίνεση της τρόικας για εφαρμογή των...... επιχειρησιακών συμβάσεων σε βάρος των κλαδικών.
Για τη συντήρηση μάλιστα του φιλολαϊκού της προφίλ δεν δίστασε να αρθρογραφήσει στις 21 Νοεμβρίου σε Κυριακάτικη εφημερίδα γράφοντας ότι:"η χορήγηση λάθος φαρμάκου μπορεί να αποβεί μοιραία".
Φιλικοί της κύκλοι επίσης διέρρεαν πληροφορίες ότι η κ. Κατσέλη απείλησε ακόμη και με παραίτηση(αλλά δεν το έκανε!!!) αν εφαρμόζονταν οι όροι που έθεταν οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες.Επίσης διατυμπάνιζε ότι στις διαπραγματεύσεις πέτυχε την προσθήκη ενός όρου στο αγγλικό κείμενο «without undue restrictions»,δηλαδή «δίχως επαχθείς όρους»!
Κι έρχεται χτες η Απογευματινή των Εργαζομένων να αποκαλύψει πως όχι μόνο συμφωνεί με το σφαγιασμό των δικαιωμάτων και των κλαδικών συμβάσεων αλλά ήταν ενήμερη για τον επερχόμενο νόμο περί επιχειρησιακών συμβάσεων από τον περασμένο Οκτώβριο τουλάχιστον.
Σε κατ' ιδίαν ραντεβού που είχε με τον επιχειρηματία και διευθύνοντα σύμβουλο της "Απογευματινής" Κώστα Σαραντόπουλο του είπε:
"ο κύβος ερρίφθη,οι αποφάσεις είχαν ληφθεί και επίκειται σχέδιο νόμου με το οποίο θα θεσμοθετούνται οι επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών"!
Κάτι που χαροποίησε τον επιχειρηματία-εκδότη ο οποίος σχολίασε:"Τέρμα οι συνδικαλιστές και οι συμφωνίες και οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις.Θέλεις,κύριε,έτσι;Εχει καλώς.Δεν θέλεις.Κακό του κεφαλιού σου"!
Αυτά για να μην νομίζει η κάθε κυρία κι ο κάθε κύριος (γιατί και κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν αντίθετοι,ως συνήθως, στο νομοσχέδιο αλλά θα πάνε στη Βουλή και θα το ψηφίσουν) πως δεν γνωρίζουμε το ρόλο τους και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν με όσα εξακολουθούν να ψηφίζουν για το καλό δήθεν του λαού και των εργαζομένων.
Μας το "ταχυδρόμησε":zeidoron.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: