Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Αναστολή απολύσεων και απεργίας στο ΒΗΜΑ

Έπειτα από τις δυναμικές κινητοποιήσεις που ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ, μετά την απόφαση της διεύθυνσης για απόλυση 28 δημοσιογράφων, το ΒΗΜΑ τις ανέστειλε, ενώ ανακλήθηκε και η 48ωρη απεργία, που θα ξεκινούσε στις 9 το πρωί της Πέμπτης.
Νωρίτερα, επικράτησε ένταση στη.... Μιχαλακοπούλου, καθώς οι εργαζόμενοι είχαν αποκλείσει το κτίριο και αρνούνταν να εργαστούν για την έκδοση του κυριακάτικου ΒΗΜΑτος, έχοντας ενημερώσει τη διοίκηση για το ό,τι πραγματοποιούν γενική συνέλευση.

Η σημερινή άκαρπη συνάντηση του Σταύρου Ψυχάρη με την ΕΣΗΕΑ οδήγησε τον εκδότη σε απολύσεις προσωπικού, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον ακριβή αριθμό.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι δεν μπορεί να απορροφήσει κανένα εργαζόμενο στα υπόλοιπα μέσα του Οργανισμού, εκτός φυσικά από το Κυριακάτικο ΒΗΜΑ και το site της εφημερίδας.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ανάμεσα σε εκείνους που θα φύγουν, θα είναι άτομα που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, χωρίς επίσης να αναφέρει το όριο (αν δηλαδή μιλάει για άτομα που θέλουν ένα χρόνο ή δύο ή τρία κλπ), καθώς και άτομα που έχουν και άλλες θέσεις -που είναι στην ουσία δεύτερη δουλειά- και παίρνουν κανονικό μισθό και από εκεί όχι όσους παίρνουν κάποια έξτρα χρήματα, γράφοντας σε κάποιο άλλο έντυπο εκτός του ΔΟΛ.

Ομολόγησε βέβαια ότι αυτά τα άτομα είναι σχετικά λίγα και δεν φτάνουν για να πιάσει το όριο της μείωσης του κόστους που έχουν ζητήσει οι τράπεζες, για να δώσουν εκ νέου δάνεια στον ΔΟΛ. Οπότε θα απολυθούν και άλλοι εργαζόμενοι, χωρίς να αναφερθούν κριτήρια.

Επίσης, ο Ψυχάρης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θέσει ζήτημα μείωσης μισθών σε όσους παραμείνουν. Όλα αυτά, βέβαια, πριν την τελεθυταία εξέλιξη, που ήταν η αναστολή των απολύσεων και της 48ωρης απεργίας.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: